Tim Lobinger

 Instagram (tim Lobinger)
TUŽNA VIJEST

Preminuo je bivši svjetski i europski prvak. Izgubio je bitku s teškom bolešću u dobi od 50 godina

‘Moj rak je previše agresivan. U veljači prošle godine su mi doktori rekli da je smrt blizu‘
Piše: SNObjavljeno: 17. veljača 2023. 07:10

Preminuo je bivši svjetski prvak u skoku s motkom Tim Lobinger. Bilo mu je 50 godina. Ovaj njemački bivši atletičar vodio je tešku bitku s uznapredovalim oblikom leukemije od 2017. godine. U jednom trenutku činilo se da je bolest uspio pobijediti agresivnom terapijom, ali bolest mu se opet vratila 2020. godine. Preminuo je u četvrtak u Münchenu.

- Moj rak je previše agresivan. U veljači prošle godine su mi doktori rekli da je smrt blizu. Trebali bismo se dogovoriti, riješiti detalje oko sahrane i organizirati sve. Da se oprostim od svojih najmilijih. Razgovor s djecom je bio jako težak, znaju koliko mi je loše - otkrio je nedavno Lobinger za Sport Bild.

Lobinger je bivši svjetski dvoranski prvak iz Birminghama 2003. godine i bivši dvostruki europski prvak iz Valencije i Beča 1998. i 2002. godine. Na otvorenom osvojio je europsku broncu 2002. i srebro 2006. godine.

Po završetku profesionalne atletske karijere Lobinger je radio kao kondicijski trener u RB Leipzigu, a kao osobni trener između ostalih je surađivao s Bayerovim nogometašem Joshuom Kimmichom.

image
MICHAEL KAPPELER Ddp Images Via Afp

Lobingerov sin Tyger je nogometaš i igra za njemačkog drugoligaša Kaiserslauterna. Iza sebe je ostavio i kćer Fee koja je rodila dijete u listopadu prošle godine i tako ga učinila djedom.

Linker
30. travanj 2024 11:26