Agnes Jebet Tirop
 MUSTAFA ABUMUNES Afp
KLUPKO SE ODMOTAVA

Procurila priča o pravom razlogu svirepog ubojstva, uhićen je suprug ubijene svjetske rekorderke

Najmlađa svjetska prvakinja u povijesti atletike imala je velikih problema u braku
Piše: SN/HinaObjavljeno: 15. listopad 2021. 11:40

Kenijska policija u petak je uhitila supruga kenijske dugoprugašice Agnes Tirop (25), koja je ranije ovoga tjedna pronađena izbodena nožem u svom domu.

Iz policije su dodali kako je Ibrahim Rotich, suprug ubijene Tirop, uhićen u obalnom gradu Mombasi u pokušaju napuštanja zemlje.

"Još uvijek traje istraga prije no što donesemo odluku o podizanju optužnice", kazao je službenik lokalne policije David Kahinga.

Suprug sportašice je nakon ubojstva nestao u nepoznatom smjeru, a prethodno je nazvao Agnesine roditelje te jecajući rekao da je učinio nešto strašno.

Najmlađa svjetska prvakinja u povijesti atletike imala je velikih problema u braku, stalno se svađala sa suprugom, a u jednom se trenutku iselila. Susjedi vjeruju da ju je suprug usmrtio zato što je pronašao fotografije drugog muškarca u njezinom mobitelu.

Tirop je 2015. godine osvojila naslov svjetske prvakinje u krosu, na posljednja dva svjetska prvenstva u atletici (London 2017, Doha 2019) je osvajala brončana odličja na 10,000 metara, dok je na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju zauzela četvrto mjesto na 5,000 metara. Usto je i svjetska rekorderka u cestovnoj utrci na 10 kilometara u kojoj su sudjelovale samo žene.

Linker
22. listopad 2021 01:03