REUTERS/Francois Lenoir
KRITIKE ATLETSKIM ŠEFOVIMA

SANDRA PERKOVIĆ LJUTA NAKON ŠOKANTNOG RASPLETA DIJAMANTNE LIGE 'To pravilo je smiješno. IAAF bi trebao razmisliti o tome, a ne ismijavati atletičare'

Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 01. rujan 2018. 16:46

Sandra Perković ostala je bez dijamanta, ostala je bez sedmog uzastopnog naslova u elitnoj atletskoj seriji. Najbolja diskašica današnjice, olimpijska pobjednica, svjetska i europska prvakinja poražena je prvi put nakon više od 13 mjeseci i to baš u najgorem trenutku, u finalu ovogodišnje Dijamantne lige u Bruxellesu.

Sasvim neočekivano završila je tek na trećem mjestu, iza nove vlasnice dijamanta, Kubanke Yaime Perez i drugoplasirane Brazilke Andresse de Morais. Vodila je od prve do pete serije, ali s rezultatom koji je daleko od njezine razine i to ju je na kraju skupo koštalo.

Naravno da je Sandra nakon poraza bila razočarana, a otkrila je i da je zbog zdravstvenih problema njezin nastup u Bruxellesu bio pod upitnikom.

- Ponekad se događaju glupe stvari, ali to je sport. Bila sam bolesna, imala sam prehladu prije pet dana, mislila sam da neću ni moći nastupiti. Ovo mi je bio osmi nastup na završnom mitingu Dijamantne lige, pobijedila sam na sedam. Ali mislim da odluka o pobjedniku ne bi trebala pasti na jednom mitingu - rekla je Sandra, koja je imala još jednu kritiku na račun atletskih šefova.

- Pravilo o 30 sekundi za jedan hitac je smiješno. U drugim disciplinama, poput skoka u dalj, imaju više vremena. IAAF bi trebao razmisliti o tome, a ne ismijavati atletičare.

Pobjednica Yaime Perez bila je nakon trijumfa u totalnoj nevjerici.

- Ovo je ludo, još uvijek nisam svjesna da sam osvojila Dijamantnu ligu. U potpunom sam šoku. Kad sam preuzela vodstvo u posljednjem pokušaju, još uvijek sam mislila da ću izgubiti jer je Sandri ostao još jedan hitac. Ona je velika prvakinja i s njom u natjecanju nikad ne možete biti sigurni da ćete pobijediti. Ovo je najveća pobjeda u mojoj dosadašnjoj karijeri. Još uvijek ne mogu vjerovati - poručila je Kubanka.

Priliku da se vrati na pobjedničku stazu Sandra će imati već u utorak na najdražem mitingu i na najdražem stadionu. Na Hanžekovićevu memorijalu će joj društvo raditi obje djevojke koje su jučer bile bolje od nje. Nema sumnje da će to Sandri biti najveći mogući motiv.

Linker
03. svibanj 2024 16:31