Sandra Perković
 GEOFFROY VAN DER HASSELT Diamond League Ag Via Factstory
NOVO SLAVLJE

Sandra Perković opet pobjeđuje! U Parizu ‘skinula‘ olimpijsku pobjednicu i zasjela na vrh Dijamantne lige

Naša najbolja sportašica bacila je 65.68 metara, 37 centimetara više od Kubanke Perez.
Piše: HINAObjavljeno: 28. kolovoz 2021. 16:31

Sandra Perković pobjednica je natjecanja bacačica diska na mitingu "Dijamantne lige" u Parizu.

Naša najbolja atletičarka je do svoje 44. pobjede na mitinzima "Dijamantne lige" u karijeri stigla hicem od 65.68 metara u odlučujućoj šestoj seriji. Time je za 37 centimetara nadmašila drugoplasiranu Kubanku Yaime Perez, dok je olimpijska pobjednica iz Tokija Amerikanka Valarie Allman zauzela treće mjesto sa 64.51 metara.

Perković je najbolji hitac natjecanja izvela u drugoj seriji kada je bacila 66.08 metara i time osigurala nastup u završnoj seriji. Njezin rezultat iz četvrte serije od 64.69m bio je drugi najbolji hitac u prvih pet serija, taj domet je ponovila i Perez u petoj seriji. Allman se, pak, do finalne serije provukla sa samo jednim ispravnim hicem iz prvih pet pokušaja. U prvoj je seriji Amerikanka bacila 62.47m, a zatim je četiri puta prestupila. Vrlo blizu da izbace Allman iz finala bile su Portugalka Liliana Ca koja je sa 62.43m ostala četvrta i Francuskinja Melina Robert-Michon koja je sa 62.42m završila na petoj poziciji.

Perković je ovom pobjedom dostigla Perez i u ukupnom redoslijedu diskašica u "Dijamantnoj ligi", obje sada imaju po 22 boda, dok je Allman treća sa 13 bodova.

Linker
23. rujan 2023 11:17