RONALD GORSIC Cropix
BORIS HANŽEKOVIĆ MEMORIJAL

Sandra Perković: Ovo bi trebalo biti mjesto gdje ću vratiti osmijeh na lice, znam i da je konkurencija žestoka

Sandra je nakon 5. mjesta na SP naša najveća zvijezda na mitingu iz serije Continental Tour Gold Grand
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 29. kolovoz 2023. 12:58

SP u Budimpešti je završeno, na redu je zagrebački miting, iz serije Continetal Tour Gold, poznatiji kao Boris Hanžeković memorijal. Tri dana će trajati, 8. kolovoza na Trgu bana Josipa Jelačića od 18.00 sati nastupaju daljašice i daljaši, dan kasnije na ZG fontanama je bacački spektakl s kuglom od 19.00 sati na koji dolaze najbolji bacači uz našeg Filipa Mihaljevića, da bi finale bilo u nedjelju na stadionu Mladosti kraj Save s početkom u 17.00 sati, miting u puno svjetlu.

image
RONALD GORSIC Cropix

Sandra Perković, peta je bila u Budimpešti u bacanju diska i naša je najveća zvijezda na predstojećem mitingu.

- Ova sezona je bila prilično izazovna, spremala sam se cijelu zimu, pred samo natjecanje povrijedila sam se dva puta. Prvo tetiva, pa zglob, ali sam se vratila, no u Budimpešti je trebalo malo više natjecanja. Nije bilo realno, makar sam vrijedila puno više nego što sam pokazala. Imala sam najbolji hitac sezone, preko olimpijske norme i nadam se da ću se jako brzo priključiti vrhu sada. Ritam je jak. Firenzu sam morala preskočiti. Boris Hanžeković memorijal i Eugene koji je finale Dijamantne lige su blizu, tjedan dana. Znam da je konkurencija žestoka, ali ne sumnjam da će sam vrh svjetskog diska biti ovdje. Boris Hanžeković memorijal bi trebao biti mjesto gdje ću vratiti osmijeh na lice – zaključila je naša najbolja atletičarka.

image

Marino Bloudek i Sandra Perković

RONALD GORSIC Cropix

Marino Bloudek naš 800-metraš, zadovoljan je nastupom u Budimpešti.

- Prezadovoljan sam sa SP, predstavio sam Hrvatsku najbolje što sam mogao. Došao sam kao 46. završio sam 27. malo je falilo da uspijem do polufinala, ali možda drugi put.

Samo su Lucijano Sušanj i Milovan Savić po rezultatima nekad davno još ispred njega u Hrvatskoj.

- Spreman sam trčati ispod 1:46, Boris Hanžeković memorijal je moj teren i bit će to moj napad na taj rezultat. Bit će tu Ben Pattison brončani sa proteklog SP, sjajan ove sezone i to je veliki izazov za mene. Moj idući cilj je odlazak na OI u Pariz.

Martin Marković ima dobru sezonu u bacanju diska.

- Dugo sam čekao ovu sezonu i nadam se da će se taj progres nastaviti. Budimpešta je bila moje drugo SP, nisam u potpunosti zadovoljan, jer bio sam spreman za osobni rekord, ali to nisam uspio ostvariti. Konkurencija na Boris Hanžeković memorijalu je jaka, doći će Kristijan Čeh, još dva finalista SP sa preko 70 metara. To je vrh bacanja diska i veselim se natjecati s njima – zaključio je Marković.

Lista za miting se zaključuje i sljedeći dani dat će konačnu sliku koje ćemo zvijezde vidjeti u Zagrebu. Ne zaboraviti, Eugene je tjedan dana nakon Boris Hanžeković memorijala…

‘Dijamantna liga je došla u Zagreb‘

Projekt menadžer mitinga Natko Bošnjak imat će pune ruke posla ove godine.

- Nama su ove godine najveći izazovi bili pobijediti posljedice nevremena koje je pogodilo Zagreb i srušilo bacalište diska na Mladosti u kompletu, ali uspjeli smo uz pomoć grada Zagreba sanirati to. Dijamantna liga nam je izašla u susret i posudila nam kavez za bacanje diska, pa tako i Dijamantnu ligu na neki način sada imamo u Zagrebu. Ulaz je besplatan prvi i drugi dan, treći dan se ulaznice prodaju, trećina kapaciteta još je dostupna.

Drugo…

- Ove godine imamo i BHL prvu atletsku konferenciju s ljudima iz atletike koji bi nam trebali prenijeti svoja saznanja iz svih segmenata vezanih uz atletiku. Panel 1 je Organizacija velikih natjecanja, a Panel 2 Sustav koji omogućuje našim sportašima odlazak na veliku scenu.

I zaključno…

- Kao miting podržavamo mlade sportaše koje ćemo nagraditi na posebnoj svečanosti stipendijama mitinga.

I sve to kao dodatak tri zanimljiva atletika dana koja nas očekuju 8, 9. i 10. rujna.

Linker
19. svibanj 2024 07:31