Sandra Perković

 BEN STANSALL/AFP/PROFIMEDIA Ben Stansall/afp/profimedia
NA KRAJU - TREĆA

Sandra Perković završila nastup na Dijamantnoj ligi, ni hitac iz Zagreba ne bi joj bio dovoljan za zlato

Pobjedu je odnijela Valarie Allman, Perković je disk dobacila do 66.85 metara
Piše: HINAObjavljeno: 17. rujan 2023. 23:19

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković osvojila je treće mjesto u američkom Eugeneu na finalu 14. sezone Dijamantne lige, najelitnije serije atletskih mitinga.

Nakon 13 gradova na tri kontinenta, završnica je održana u američkom Eugeneu koji je na stadionu Hayward Field lani ugostio i Svjetsko prvenstvo.

Sandra je u Eugene došla s s najvećim brojem kvalifikacijskih bodova, ali to u finalu nije značilo ništa. Svi su se bodovi brisali i pobjednica Dijamantne lige postala je bacačica koja je bila najbolja u nedjelju.

U finalima tehničkih disciplina bilo je mjesta samo za šestero najboljih kroz cijelu sezonu. Svjetska prvakinja Amerikanka Laulauga Tausaga se po bodovima nije plasirala u finale, ali je dobila pozivnicu.

Perković je u SAD doputovala nakon što je prošlog vikenda slavila na Hanžekovićevom memorijalu sa svojim najboljim rezultatom sezone 67.71 m. U Eugeneu je bacila 66.85 što je bilo dovoljno za treće mjesto. Sandra je tu dužinu bacila u prvoj seriji, a nakon toga je dva puta imala 66.20 uz tri neuspjela pokušaja.

Pobijedila je olimpijska pobjednica Valarie Allman sa 68.66m, dok je druga bila svjetaka prvakinja Tausagu sa 68.36 m.

Perković je sedam puta osvojila Dijamantnu ligu pri čemu je rekorderka u ženskoj kategoriji, no zadnji put 2017. godine.

Linker
29. studeni 2023 02:33