Shelly-Ann Fraser-Pryce

 Beautiful Sports/tobias Lackner/imago Sportfotodienst/profimedia
Legendarna Jamajčanka

Shelly-Ann Fraser-Pryce najavila mirovinu nakon Pariza gdje će loviti četvrto olimpijsko zlato: ´Moj sin me treba´

Prije pet godina u Dohi postala je najstarija žena koja je osvojila naslov svjetske prvakinje na 100 metara
Piše: HinaObjavljeno: 09. veljača 2024. 15:37

Trostruka olimpijska pobjednica sprinterica Shelly-Ann Fraser-Pryce iz Jamajke povući će se nakon Olimpijskih igara u Parizu 2024., rekavši da to duguje svojoj obitelji.

Fraser-Pryce bila je prva sprinterica na 100 metara koja je osvojila pojedinačne medalje na četiri uzastopne Olimpijske igre. Jamajčanka je započela svoje putovanje u Pekingu 2008., kada je postala prva karipska žena koja je osvojila zlato u utrci na 100 metara za žene.Zadržala je svoju titulu na 100 metara u Londonu 2012., pridruživši se nekolicini odabranih kojima je to pošlo za rukom. Unatoč borbi s ozljedom nožnog prsta, osvojila je broncu na Olimpijskim igrama u Riju 2016. i srebro u štafeti.Nakon poroda 2017. osvojila je još jedno olimpijsko srebro i štafetno zlato u Tokiju 2021.

- Moj me sin treba, moj suprug i ja smo zajedno od prije nego što sam pobijedila 2008. godine. Žrtvovao se za mene - rekla je 37-godišnja Fraser-Pryce za Essence.com.

- Mi smo partneri, tim i zbog te podrške mogu raditi stvari koje sam radila svih ovih godina. Mislim da im sada dugujem učiniti nešto drugo.

Trenutno je fokusirana na pripreme za Pariz koji doživljava kao priliku za pomicanje granica.

Godine 2019. postala je najstarija žena koja je osvojila naslov svjetske prvakinje na 100 metara u Dohi. Dodatno je učvrstila ovo postignuće ponovno osvojivši naslov u dobi od 35 godina u Eugeneu 2022., 14 godina nakon svog prvog olimpijskog zlata.

- Nije dovoljno da stanemo na stazu i osvojimo medalje. Morate misliti na sljedeću generaciju koja dolazi nakon vas i dati im priliku da također sanjaju i to velike snove - rekla je Fraser-Pryce

Linker
05. travanj 2024 14:49