Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX
BEZ STRAHA

ŠIMIĆ PROGNOZIRA EP U AMSTERDAMU 'Vrijedim za medalju, a nadam se i popraviti rekord sezone'

Piše: Kristina DominkovićObjavljeno: 06. srpanj 2016. 19:04

Prije dvije godine u Zürichu Ana Šimić probila je led. Ušla je u svoje prvo veliko seniorsko finale, a kada je već bila unutra, među velikim curama, odlučila je odmah uzeti i medalju. I to sa stilom, s osobnim rekordom od 1,99 m za europsku broncu.

- Mislim da ni sada neće trebati više za medalju, dapače, možda će trebati i dosta manje - prognozira Ana, koja se u ponedjeljak smjestila u Amsterdamu, gdje je danas od 11 čekaju kvalifikacije.
- Znate da ja nisam jutarnji tip, ali ne smijem se baš žaliti na 11 sati - nasmijala se Ana, ali...
- Finale imamo već dan kasnije u 17.30. Nadam se da mi ta mala razlika neće smetati.

Dakle, ona si je već zacementirala finale.
- Mislim da ono ne bi trebalo biti problem kako su mi nekad znale biti problematične kvalifikacije. Vjerujem da su ti neozbiljni dani iza mene. A i konkurencija nije kao nekad.

Prije svih, nema Ruskinja, ni naše Blanke Vlašić.
- Ja sam nekako vjerovala da će Blanka ipak nastupiti, a Ruskinje... Iskreno, nije da sam nesretna što ih nema - našalila se.
- Niti ću biti nesretna ako ne dođu u Rio. Ne zbog dopinga, nego jednostavno zato što ću onda imati veću mogućnost doći do medalje.

Ana je u lipnju skočila rekord sezone, 1,96 m, čime je skočila u krug favorita za medalju.
- Mislim da opet vrijedim za dobar skok. I za medalju, zašto ne? Nadam se popraviti taj rekord sezone.

Tko će joj biti glavna prijetnja na skakalištu?
- Španjolka Beitia ima slabiji skok od mene, ali ima “sto godina” iskustva i medalja. Ona je uvijek opasna. Tu su i Njemica Jungfleisch, Talijanke Trost i Rossit, Bugarka Demireva, Ukrajinka Okuneva...
Na popisu od 26 djevojaka, Ana ima drugi najveći osobni rekord (1,99), bolja je sa 2,02 samo Beitia. Uz to, ove sezone samo su tri djevojke sa startne liste skočile centimetar više od nje (Rossit, Demireva i Okuneva). Sve to potvrđuje Aninu rečenicu “opet vrijedim za medalju”... No, za početak treba preskočiti kvalifikacijsku normu od 1,92 m...

Linker
06. svibanj 2024 10:59