Laura Štefanac, 2019.

 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
PAO I REKORD

Sjajan uspjeh hrvatskih gluhih reprezentativki, osvojile su dvije medalje na Svjetskom atletskom prvenstvu

Na prvenstvu su nastupili i Jakob Ivan Košak te Viktor Barešić
Piše: SNObjavljeno: 22. srpanj 2024. 16:47

Hrvatska reprezentacija gluhih osvojila je dvije medalje na Svjetskom atletskom prvenstvu koje se od 18. do 23. srpnja održava u Taipeiju.

Laura Štefanac osvojila je zlato u bacanju koplja, dok je Mia Nekić osvojila srebro u bacanju diska.

Štefanec je nakon dvije zlatne medalje s Olimpijskih igara za gluhe i dva zlata s Europskog prvenstva, osvojila i zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu. Pobjednički hitac iznosio je 47.43 metara, što je ujedno i novi rekord natjecanja.

"Osjećaj je fantastičan. Imala sam u planu ove sezone osvajanje svjetskog zlata koje mi je nedostajalo u kolekciji. Nažalost, nisam srušila svjetski rekord što je također bilo u planu, ali najbitnije je da je zlato tu," kazala je Štefanac.

Medalju je osvojila i Mia Nekić koja je u svom debitantskom nastupu na SP-u osvojila srebro u bacanju diska. Nekić je osvojila medalju s osobnim rekordom od 44.05 metara.

"Iako je ovo moje prvo seniorsko svjetsko prvenstvo za gluhe i iako su uvjeti drugačiji od onih na koje sam navikla, dala sam sve od sebe. Mislim da još uvijek imam puno potencijala koji ću moći pokazati na Olimpijskim igrama gluhih u Tokiju," poručila je Nekić.

Mia je svoje prvo seniorsko natjecanje imala prošle godine kada je na Europskom prvenstvu osvojila četvrto mjesto u bacanju diska i peto. mjesto u bacanju kugle.

Na prvenstvu su nastupili i Jakob Ivan Košak, koji je ušao u polufinale utrka na 100 metara i 200 metara, te Viktor Barešić, koji je debitirao na seniorskom natjecanju i zauzeo 13. mjesto u bacanju kugle.

Linker
08. rujan 2024 01:38