REUTERS/Kai Pfaffenbach
KONTROVERZNI FINALE

SKANDAL NA SVJETSKOM PRVENSTVU U DOHI Povukao rivala u finalu i uništio mu utrku: 'On je društveno opasan, trebalo bi mu zabraniti da se natječe'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. listopad 2019. 19:33

Trenera Sergeja Šubenkova jako su naljutili događaji u finalnoj utrci na 110 m prepone, iako njegov učenik ovom prilikom nije bio žrtva.

Naime, dosadašnji svjetski prvak Omar McLeod je u padu uletio u stazu Španjolca Orlanda Ortege, koji je u tom trenutku bio treći, i uništio mu utrku.

Sergej Klevcov tvrdi da je McLeod potpuno izvan kontrole jer je već puno puta napravio istu stvar, a u Rabatu je ove godine i ozlijedio Šubenkova na isti način. Šubenkov je nakon toga objavio i video sa svim McLeodovim utrčavanjima u susjednu stazu, a sada njegov trener traži da Jamajčanin napokon bude kažnjen.

Athletics - World Athletics Championships - Doha 2019 - Men's 110 Metres Hurdles Final - Khalifa International Stadium, Doha, Qatar - October 2, 2019  Grant Holloway of the U.S. and Spain's Orlando Ortega in action as Jamaica's Omar Mcleod falls during the race. Picture taken October 2, 2019. REUTERS/Kai Pfaffenbach - UP1EFA311EF9A
REUTERS/Kai Pfaffenbach

- McLeod je društveno opasan, trebalo bi mu zabraniti da se natječe. Ovdje je uništio finale Ortegi, a prije toga je uništio sezonu Šubenkovu. I svi to mirno gledaju - bijesan je Klevcov čiji je učenik u srijedu uspio doći do srebra iako se doista velik dio sezone borio s ozljedom koju mu je nanio neoprezni McLeod.

Na kraju je slavio Jamajčanin Grant Holloway (13.10), drugi je bio Rus Sergej Šubenkov (13.15), a brončani Francuz Pascal Martinot-Lagarde (13.18).

Ortega je završio peti, a McLeod je diskvalificiran.

Linker
16. travanj 2024 23:00