Gresa Bakraqi

 INSTAGRAM SCREENSHOT
POD STALNOM PRATNJOM

Skandal u Beogradu! Pogledajte što su Srbi radili atletičarki s Kosova! Kako je ovo moglo proći...

‘Sramotno je što su sve pokušavali! Neki novinari su htjeli razgovarati sa mnom, oni mi nisu dali!‘
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 22. ožujak 2022. 09:49

Gresa Bakraqi nije svjetska zvijezda poput Armanda Duplantisa, koji je na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu postavio novi svjetski rekord u skoku s motkom (6,20 metara), a nije niti Ivana Vuleta (djevojački Španović), koja je pred svojim navijačima obranila zlato u skoku u dalj. Bakraqi je samo prosječna trkačica na 1500 metara, koja je zauzela 17. mjesto od 19 sudionica s rezultatom 4:28,40. Ono po čemu je 26-godišnja Kosovarka izbila u prvi plan u Beogradu jest skandalozan, ali očekivan tretman od strane domaćina, a na što je pristala Svjetska atletska federacija (IAAF).

Srbija, naime, ne priznaje Kosovo kao državu, pa shodno tome u Štark Areni se nigdje nije mogla vidjeti zastava Kosova ili neka druga državna obilježja.

image

Bez kosovske zastave i u TV-prijenosu

SCREENSHOT

- Sramotno je što su sve organizatori pokušavali, nastojali su sakriti natpis Kosovo na mojoj majici, osjećala sam se diskriminirano i tražila sam isti tretman. Na kraju sam ipak nastupila u majici s natpisom KOS – rekla je atletičarka za Apel. – Neki novinari su htjeli razgovarati sa mnom, osiguranje i policija, koji su me stalno pratili, nisu dopustili. Inače, nisam imala problema.

Da je u nekom ludom scenariju Bakraqi eksplodirala i osvojila zlato pored svih Etiopljanki (Gudaf Tsegay – zlato s rekordom Svjetskih prvenstava, Axumavit Embaye – srebro, Hirut Meshesha – bronca), bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi organizatori reagirali na mogućnost sviranja himne Kosova…

Linker
30. travanj 2024 17:46