Osman Junuzović
 SCREENSHOT: INSTAGRAM
IMAO JE SAMO 27 GODINA

Šok u Bosni i Hercegovini: Od srčanog udara preminuo višestruki prvak BiH, sportska javnost u nevjerici

Umro je Osman Junuzović, jedan od najboljih bosanskohercegovačkih atletičara
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. prosinac 2020. 08:37

Tužna vijest stiže iz susjedstva. Jedan od najboljih bosanskohercegovačkih atletičara, Osman Junuzović, preminuo je u 28. godini od srčanog udara, pišu mediji u BiH.

"Vijest o smrti mladog BiH atletičara pogodila je njegove brojne sportske kolege koji su u nevjerici zbog preranog odlaska 27-godišnjaka iz Doboj Istoka. Junuzović je na uličnim utrkama osvajao medalje te sakupljao novac kako bi kupio sebi sportsku opremu. Nedugo nakon toga i medijskih napisa potpisao je i sponzorski ugovor, čime je osigurao mjesečnu stipendiju i opremu, a u karijeri je osvojio brojne titule sa svojim klubom. Vijest je potvrdio njegov brat Asmir", piše Klix.ba.

Junuzović je osvojio treće mjesto na prvim Europskim igrama u Bakuu 2015. godine u disciplini 3.000 metara sa zaprekama, a u istoj disciplini bio je prvak Balkana.

Bio je i prvak BiH u utrci na 3.000 metara, 5.000 metara, 8.000 metara u krosu i 10.000 metara na stazi te pobjednik brojnih trka u BiH i regiiji.

Krajem 2017. godine proživio je pravu sportsku i životnu dramu, te kasnije sve opisao za medije.

"Otišao sam liječniku i pogrešno su mi dali injekciju, unijeli su mi infekciju i doslovno sam se borio za život. U bolnici u Tuzli sam ležao 45 dana, cijela godina mi je propala. Kada sam izašao iz bolnice, liječnici su mi rekli da dvije godine neću moći šetati, međutim nakon dva mjeseca bio sam prvak države i vratio sam se munjevitom brzinom tamo gdje pripadam".

Linker
02. travanj 2024 10:03