Rebecca Cheptegei

 Kirill Kudryavtsev/afp/profimedia
STRAHOTI PRETHODILA SVAĐA

Sportašica proživjela horor: Otišla u crkvu, dečko je polio benzinom i zapalio. Zadobila teške opekline

Nažalost, ovo nije prvi put da Uganda svjedoči grozotama u domu sportaša i sportašica
Piše: SNObjavljeno: 03. rujan 2024. 10:36

Strašne vijesti stižu iz istočne Afrike. Rebecca Cheptegei, maratonka iz Ugande, nalazi se u bolnici u lošem stanju nakon što joj je partner Dickson Ndiema u nedjelju nanio teške opekline.

Kako piše SkySports, Rebecca i Dickson posvađali su se oko zemljišta u Keniji, a muškarac ju je zatim polio benzinom i zapalio! Izvješće lokalnog poglavara govori o svjedočanstvima susjeda, koji kažu da se iz Rebeccine kuće mogla čuti glasna vika, a svađa je završila divljačkim Dicksonovim činom. I on je trenutno na specijaliziranom liječenju u Eldoretu jer je zaradio opekline, no 33-godišnja maratonka vjerojatno je prošla puno gore budući da su joj opekline zahvalite 75 posto tijela.

Prema neslužbenim informacijama, drama se dogodila oko 14 sati po lokalnom vremenu. Nakon svađe, Rebecca je s djecom otišla u crkvu, a za to vrijeme Dickson je nabavio kanister benzina i u tajnosti se ušuljao u kuću u Keniji, čekajući njezin povratak.

Nažalost, ovo nije prvi put da Uganda svjedoči grozotama u domu sportaša i sportašica. Godine 2023. ugandski olimpijski trkač i trkač s preponama Benjamin Kiplagat pronađen je mrtav s ubodnim ranama. Godinu ranije bahreinska atletičarka Damaris Muthee (rođena u Keniji) pronađena je mrtva u svom tomu te je obdukcija kasnije potvrdila da je zadavljena.

Rebecca Cheptegei ove je godine završila 44. na maratonu Olimpijskih igara u Parizu.

Linker
05. rujan 2024 10:37