Marvin Bracy je na ‘stotki‘ uzeo srebro, i njegov je trener Reider

 CHRISTIAN PETERSEN Afp
INCIDENT NA SP-u

Treneru zbog sumnje na seksualno zlostavljanje zabranjen dolazak na stadion, intervenirala i policija

Pomalo nevjerojatna scena odigrala se u subotu, uoči finala muške stotke...
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 17. srpanj 2022. 16:52

Američki trener Rana Reider, koji je pod istragom zbog višestrukih optužbi za seksualno zlostavljanje, udaljen je iz zone zagrijavanja i to nakon intervencije policije.

Reideru je, naime, zabranjen pristup stadionu Hayward Field, ali je on to ignorirao kako bi dao posljednje savjete uoči finala svojim učenicima Marvinu Bracyju i Trayvonu Bromellu, koji su u konačnici osvojili srebro i broncu. Reider je odbio otići kada su mu pristupili zaštitari, ali se ipak povukao nakon što je na lice mjesta došla policija.

"Policija je odmah obaviještena i došla je udaljiti ga s mjesta događaja. Kada je primijetio da mu se policajci približavaju, napustio je stadion, ali policija ga je ipak zaustavila izvan ograde i pritom ga obavijestila da će biti uhićen ako se vrati."

Reider se etablirao kao jedan od najboljih svjetskih trenera. Radio je s brojnim elitnim atletičarima, uključujući olimpijskog pobjednika na 200 metara Andrea de Grassea i četverostrukog svjetskog prvaka u troskoku Christiana Taylora.

Dodajmo i da su sa SP-a udaljena dvojica atletičara. Kenijski maratonac Lawrence Cherono suspendiran je u svibnju bio pozitivan na zabranjeni trimetazidin, dok je američki 400-metraš Randolph Ross pod istragom zbog tri propuštena doping-testa.

Linker
10. svibanj 2024 04:43