Jaroslava Mahučih

 BEN STANSALL/AFP/PROFIMEDIA
‘NIJE MI BILO NIŠTA LAKŠE‘

Ukrajinka otkrila da joj se javila velika ruska suparnica: ‘O čemu mi sada možemo razgovarati?‘

Nastavak priče koja je započela porukom uoči SP-a da u Eugeneu nema mjesta za ‘ruske ubojice‘
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 05. kolovoz 2022. 14:40

Ukrajinska visašica Jaroslava Mahučih (20), svjetska prvakinja u dvorani i doprvakinja na otvorenom, otkrila je da ju je njezina ruska suparnica Marija Lasickene kontaktirala nakon nedavnog Svjetskog prvenstva u Eugeneu. Nastavak je to priče koju je Mahučih započela uoči SP-a kada je poručila da u Eugeneu nema mjesta za "ruske ubojice", te da joj se od izbijanja rata u njezinoj zemlji nekadašnja prijateljica i Lasickene uopće nije javila.

- Prije 24. veljače Lasickene i ja smo bile u dobrim odnosima. Ali, toga se dana sve promijenilo. Marija nije poslala nikakvu poruku našim sportašima, ali je zato pisala predsjedniku MOO-a Thomasu Bachu kako bi tražila da joj se dozvole nastupi. A sve to dok naši ljudi umiru samo zato što su Ukrajinci - rekla je Mahučih.

image

Jaroslava Mahučih

BEN STANSALL/AFP/PROFIMEDIA

Očito potaknuta ovom izjavom, olimpijska pobjednica i trostruka svjetska prvakinja Lasickene odlučila se javiti mladoj Ukrajinki.

- Poslala mi je poruku tjedan dana nakon Svjetskog prvenstva, ali napravila je to nakon mojih brojnih intervjua u kojima sam govorila o našem odnosu i o Ukrajini. Naravno, napisala je da je jako zabrinuta za nas i zbog cijele ove situacije rekla je Mahučih za Direct FM i dodala:

- Ali, znate, nije mi bilo ništa lakše. Prošlo je već pet mjeseci od početka rata. O čemu mi sada uopće možemo razgovarati?

image

Marija Lasickene

GRIGORY SYSOEV/SPUTNIK/PROFIMEDIA

Lasickene je u lipnju poslala otvoreno pismo predsjedniku MOO-a Thomasu Bachu, optuživši ga da je prekršio Povelju MOO-a jer je ustrajao na zabrani nastupa ruskim sportašima i nije imao hrabrosti ukinuti je. Istaknula je da izbacivanje ruskih sportaša s natjecanja nije zaustavilo sukob, već je stvorilo novi, oko i unutar sporta, koji je više nije moguće obuzdati.

Linker
23. travanj 2024 12:45