Sara Kolak i sada već bivši trener Andrej Hajnšek
 Matija Djanjesic / Hanza Media / Hanza Media
DEFINITIVNI KRAJ

UVIJEK JE GOVORILA DA JE ON JEDNA OD NAJVAŽNIJIH OSOBA U NJEZINU ŽIVOTU Sara Kolak prekinula suradnju s čovjekom koji ju je odveo do svjetskog vrha

Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 10. kolovoz 2019. 22:17

U nedjelju će glavna hrvatska uzdanica u Varaždinu na Europskom rkipnom prvenstvu biti olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak, a dan prije njezina nastupa na stadionu na kojem je počela trenirati atletiku, probila se pomalo neočekivana vijest.

Sara je, naime, prekinula suradnju sa slovenskim stručnjakom Andrejem Hajnšekom koji ju je odveo do svjetskog vrha, s kojim je 2016. osvojila broncu na Europskom prvenstvu u Amsterdamu, a nekoliko tjedana kasnije i zlato na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Zbog Hajnšeka se Sara preselila i u Celje i često ga je isticala kao jednu od najvažnijih osoba u svome životu. S njim je prošla i dvije vrlo teške ozljede, zbog ove posljednje (lakat) je propustila cijelu prošlu sezonu, a zajedno su prije nešto manje od dva mjeseca krenuli u novi povratak. No, odnos se očito potrošio, a definitivno su mu presudile Hajnšekove obveze u slovenskoj reprezentaciji zbog kojih se nije mogao posvetiti Sari koliko je to ona željela.

Sara posljednjih dana nije htjela pričati o prekidu suradnje, ali Hajnšek je u Varaždinu potvrdio da je priči došao kraj. Nagađa se da će Sarin novi trener biti legendarni Norvežanin Andreas Thorkildsen (37), dvostruki olimpijski pobjednik i nekadašnji svjetski i europski prvak u bacanju koplja, s osobnim rekordom 91,59 m.

Linker
03. svibanj 2024 00:10