Dino Bošnjak i Vid Botolin

 SCREENSHOT
PLEMENITA GESTA

VIDEO: Fair-play potez Hrvata obišao svijet! Završio zadnji jer je pomagao nesretnom Slovencu...

Bošnjak je utrku naknadno uspio završiti s tri sekunde zaostatka iza pretposljednjeg Latvijca
Piše: SNObjavljeno: 22. lipanj 2023. 22:53

S Europskih igara u Poljskoj stiže vijest o hvalevrijednom potezu hrvatskog atletičara. Dino Bošnjak svojom je nesebičnom gestom oduševio sportsku javnost, a snimka u kojoj pomaže slovenskom atletičaru u hipu je postala viralna.

Naime, na iscrpljujućoj utrci na 5000 metara kolabirao je Slovenac Vid Botolin te je, tresući se i usporavajući, postao svjestan da neće biti u stanju doći do cilja. U pravom sportskom duhu ipak se nije predao, premda je blizu njega već bila spremna ekipa hitne pomoći.

Dok je zadnjim atomima snage posrtao i grabio po tartan stazi, podigao ga je i pripomogao mu 28-godišnji Dino Bošnjak, višestruki prvak Hrvatske i član AK Velika Gorica.

Plemenitost turopoljskog atletičara obišla je svijet pa su mnogi komentari na društvenim mrežama njegov potez već proglasili fair-playom godine.

image
SCREENSHOT

Spomenimo i da je Bošnjak utrku naknadno uspio završiti s tri sekunde zaostatka iza pretposljednjeg Latvijca Ugisa Jocisa, dok je pobjednik utrke na 5000 metara u poljskoj Silesiji bio srpski trkač na srednje i duge staze Elzan Bibić.

Linker
25. travanj 2024 10:45