Lando Norris odbio je poziv iz boksa da promijeni gume nakon što je počela jaka kiša
 YURI KOCHETKOV Afp
NESRETNI VOZAČ

Najveći tragičar utrke Formule 1 objasnio katastrofalnu odluku zbog koje je ostao bez velike pobjede

Samo nekoliko krugova prije kraja sve je kontrolirao. A onda se sve promijenilo, nebo se otvorilo...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 26. rujan 2021. 18:32

Lando Norris bio je samo nekoliko krugova udaljen od toga da prvu startnu poziciju na VN Rusije pretvori u veliku pobjedu. Međutim, tada su se nebesa otvorila, a nesretni vozač McLarena nije prihvatio poziv da promijeni gume.

"Ne znam odakle bih počeo", rekao je emotivni Norris. "Dogodila se nesreća, na neki način utrku smo devastirali. Uglavnom, odluka je bila moja, mislio sam da je to pravi put. Vjerovao sam da sam sposoban to učiniti, osjećao sam se sposobnim, ali bilo je to krivo".

Hamilton je povećavao pritisak na Norrisa kako je broj krugova do kraja utrke počeo padati. Da nije bilo kiše, uvjeren je Norris, slavila bi se druga uzastopna pobjeda McLarena.

"Sigurno. Sve je bilo pod kontrolom. Čak je i prvih četiri, pet krugova pod tom ipak lakšom kišom sve bilo mirno i dalje sam to imao pod kontrolom".

A onda je kiša pojačala...

"Iz nekog razloga jednostavno nismo vidjeli koliko će pojačati. Nisu mi to rekli, nisam znao za to, i donio sam odluku na osnovu informacija koje sam imao. Rečeno mi je da će padati kišica, a ne kiša! No, tako je kako je, mi smo donijeli odluke, ja sam donio odluke i očito smo pogriješili na kraju dana."

Norris je završio peti, a njegov kolega Ricciardo četvrti.

"Nisu to loši plasmani, ali jasno je da smo trebali biti daleko bolje plasirani", zaključio je Norris.

Linker
26. travanj 2024 11:12