RONNY HARTMANN Afp
SVJETSKO PRVENSTVO  

Aktualni svjetski prvak stigao do treće pobjede ove sezone, Francuz Fabio Quartararo najbolji u Njemačkoj

Novom pobjedom Quartararo je povećao prednost, Francuz sada ima 172 boda
Piše: HinaObjavljeno: 19. lipanj 2022. 15:45

Francuz Fabio Quartararo (Yamaha) pobjednik je utrke Svjetskog motociklističkog prvenstva u elitnoj motoGP klasi na njemačkom Sachsenringu.

Aktualni svjetski prvak je do treće pobjede ove sezone, pri čemu druge u nizu, stigao ispred sunarodnjaka Johanna Zarca (Pramac Ducati) i Australca Jacka Millera (Ducati).

Novom pobjedom Quartararo je povećao prednost, Francuz sada ima 172 boda, a slijedi ga Španjolac Aleix Espargaro (Aprilia), koji je danas bio četvrti sa 138 bodova. Treći je Zarco sa 111 bodova.

U klasi moto2 slavio je Španjolac Augusto Fernandez (Kalex) ispred sunarodnjaka Pedra Acoste (Kalex) i Britanca Sama Lowesa (KTM).

Fernandez je sada treći u ukupnom poretku sa 121 bodom. Vodi Talijan Celestino Vietti (Kalex) sa 133 boda, a drugi je Japanac Ai Ogura (Kalex) sa 125 bodova.

U najslabijem razredu, klasi moto3 pobjedu je odnio Španjolac Izan Guevara (Gasgas Aspar Team) ispred Talijana Dennisa Foggija (Leopard Racing) i Španjolca Sergia Garcije (Gasgas Aspar).

U ukupnom poretku vodi Garcija sa 166 bdova ispred Guevare (159) i Foggije (115).

Nakon današnje utrke vozače motociklističkog SP-a čeka ljetna pauza, budući da će sljedeća utrka u Silverstoneu u Velikoj Britaniji biti na rasporedu tek 7. kolovoza.

Linker
19. lipanj 2022 15:46