GORAN MEHKEK Cropix
CEREMONIJALNI START

Brnjac: Dali smo 3,2 milijuna eura, a obećajemo da će Vlada RH i dalje podupirati ovu utrku

Prolaskom preko startne rampe svih 67 posada u Zagrebu svečano ‘otvoreno‘ četvrto izdanje WRC Croatia Rallyja
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 18. travanj 2024. 22:51

Prolaskom preko startne rampe 67 posada, što je i rekordna brojka u dosadašnjoj kratkoj povijesti utrke, i službeno je “otvoreno” četvrto izdanje WRC Croatia Rallyja.

Pred sudionicima je 20 brzinskih ispita od 283,28 kilometra raspoređenih kroz tri dana, odnosno itinerar dugačak ukupno 1401,93 kilometara koji će povezati pet hrvatskih županija: Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku, Krapinsko-zagorsku i Varaždinsku s Gradom Zagrebom, koji je, formalno barem, startna i ciljna destinacija relija.

- Vlada RH poduprla je do sada Croatia Rally s 3,2 milijuna eura - rekla je ministrica Brnjac, misleći na akumulirani iznos za sve četiri godine.

- I obećala sam organizatorima utrke da ćemo i dalje nastaviti podupirati ovo događanje jer vidimo njegov nevjerojatan uspjeh i stoga nastavljamo biti partneri. Želim svima uspjeh i vozačima da sigurno dođu na cilj - rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Milozvučne riječ za organizatore s obzirom na to da je ovo posljednja godina ugovora s FIA-om i WRC Promoterom za organiziranje utrke. A da bi utrka ostala u Hrvatskoj i u budućnosti, treba što prije potpisati novi ugovor, a za to pak treba jaka financijska garancija i to je dio priče u kojem bi Vlada RH trebala uskočiti još više i jače nego prijašnjih godina.

- Nema sumnje kako će ovogodišnji WRC Croatia Rally biti najveći, ali svakako i najuzbudljiviji do sada, da će držati publiku napetom od prvog do posljednjeg zavoja, kao i prethodnih godina te da će opet desetinke odlučivati o konačnom pobjedniku. Za naše brzinske ispite i WRC i vozači kažu kako su jedni od najzahtjevnijih, ali i najuzbudljivijih u cijelom kalendaru, a mi se trudimo svake godine malo osvježiti itinerar, a ove godine smo dobili i novu lokaciju servisnog parka, koji nam daje mogućnost dizanja cjelokupne razine organizacije na još jednu stepenicu više - rekao je Daniel Šaškin, predsjednik organizacijskog odbora WRC Croatia Rallyja.

Sreću vozačima, a poziv gledateljima da prate utrku uputili su i Luka Juroš, ispred Grada Zagreba, Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a, te Robert Markt, predsjednik HAKS-a.

image
GORAN MEHKEK Cropix

image
GORAN MEHKEK Cropix

image
GORAN MEHKEK Cropix

image
GORAN MEHKEK Cropix

image
GORAN MEHKEK Cropix

Linker
02. svibanj 2024 13:09