Nesreća Craiga Breena

 TWITTER
OGLASILI SE IZ TIMA

Detalji nesreće koja je šokirala Hrvatsku: ‘Vozio je u relativno niskoj brzini, gume, oprema, sve je bilo u redu‘

‘Odlučili smo umiroviti Craigov automobil, a složili smo se da ćemo sudjelovati na ovom turniru‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 19. travanj 2023. 19:27

Povodom tragičnog događaja prošlog četvrtka na lokalnoj cesti 2201 u Loboru u kojem je život izgubio irski rally vozač Craig Breen, u srijedu je održana preskonferencija u dvorani Muzeja suvremene umjetnostiu Zagrebu. Za medije je govorio Cyril Abiteboul, voditelj tima Hyundai Motosport, čiji je Craig Breen bio član. Abiteboul je, kaže, otkrio "koliko može", na novinarska pitanja nije odgovarao, no potvrdio je da je nesretni vozač poginuo na licu mjesta, a s vozilom je sve bilo ispravno.

- Pozvao sam vas da utvrdimo činjenice, Hyundai i FIA još uvijek zajedno ispituju sve aspekte. Da bismo došli do dubinskih činjenica, potrebno je još provjera. Kao što znate, Craig je poginuo prilikom testiranja za World Rally Championship 1. Vozio je u relativno niskoj brzini po skliskom kolniku i zabio se u drveni stup, koji je uletio kroz prozor s vozačeve strane. Medicinski tim brzo je stigao na mjesto događaja, a suvozač James Fulton još je bio u automobilu. Naša su srca i uz njega - rekao je Abiteboul pa nastavio:

- Craig je prebačen u bolnicu, gdje je utvrđeno da je na licu mjesta preminuo. S automobilom nije bilo nikakvih problema. Gume, sigurnosna oprema, sve je bilo u najboljem redu. Puno sam raspravljao s ostalim članovima tima, odlučili smo umiroviti Craigov automobil, a složili smo se da ćemo sudjelovati na ovom turniru. To je zaključak svih sudionika, Craigove obitelji i prijatelja. Život mora ići dalje, nastupat ćemo za Craiga i njegovu obitelj s dva automobila, možda će među gledateljima biti i članovi njegove obitelji, no to još nije sigurno. Natjecateljski duh Craiga volio bi da se ova priča nastavi i da njegovi suigrači sudjeluju. Postoje brojne inicijative koje se održavaju u njegovu čast. Imamo i knjigu sućuti u našoj jedinci, svi ste pozvani da se ubilježite, a to ćemo podijeliti s njegovom obitelji. Odat ćemo počast i njegovim irskim korijenima i voljenoj zajednici relija. Craig je bio divna osoba, kao što je i cijela njegova obitelj. Na pogrebu u utorak okupilo se mnogo ljudi, to je znak visokog poštovanja koje imamo prema Craigu - poručio je Abiteboul.

Linker
03. svibanj 2024 15:22