Filip Agić (AMK Zanatlija Zagreb)

KRAJ NA JUGU

Filip Agić u Dubrovniku dvostrukim trijumfom do titule u kategoriji ocjensko-spretnosnih vožnji

Mlade snage zagrebačke Zanatlije vraćaju svoj klub na stare staze slave, nekad najtrofejnije ekipe
Piše: Miroslav KrpanObjavljeno: 16. studeni 2022. 15:23

Improvizirani poligon Luke Dubrovnik d.d. bio je poprištem dva zaključna natjecanja ovogodišnje sezone Prvenstva Republike Hrvatske u ocjensko-spretnosnim vožnjama što ih je uspješno realizirao mokošički Autoklub Ragusa Racing.

Pod nazivom 3. i 4. OSV DBK - Nagrada Ragusa Racinga 2022. program je privukao je prvog dana 29 sudionika iz devet klubova, dok je drugog, dijelom kišnog i pravog jesenjeg, ugostio 23 vozačice i vozača iz sedam klubova. Svakog se dana za bodove vozilo po pet posebnih ispita spretnosti.

Mladi zagrebački automobilist Filip Agić, iz AMK Zanatlija, svojim je Fiat Seicentom pokazao vještinu, spretnost i brzinu oba dana, vozeći bez greške, čime je stigao do dvije pobjede u ukupnom poretku, što mu je uz još jednu u Našicama, donijelo laskavi naslov državnog prvaka ocjensko-spretnosnih vožnji za 2022. Uoči natjecanja čak je pet vozača imalo matematičke izglede za osvajanje titule najboljeg, ali svi su konkurenti na kraju morali priznati superiornost mladog Filipa, koji je uz to osvojio i pobjednički naslov u klasi najmanjih automobila do 3.500 mm duljine, te uz klupske kolege, također mlade vozače Frana Kranjca i Daria Merlića, osigurao svom AMK Zanatlija naslov ekipnog prvaka.

Drugog dana koji je krenuo s kišom da bi se završnica održala na suhgom asfaltu, ponovo je Agić briljirao za pobjedu u klasi 1 ispred Čaklovića i Domagoja Frljaka (AK Dugo Selo), dok je u klasi 2 pobjedom slavio Mario Švaljek ispred Kranjca i najbolje plasiranog domaćeg vozača Marija Velaševića (AK Ragusa Racing). U klasi 3 Palijan drugog dana nije imao konkurencije, pa je i pobjeda bila zagarantirana.

Sezona je zaključena, državni prvak je Fran Kranjac, najbolji u ukupnom poretku, dok su pobjednici po klasama Filip Agić, Mario Švaljek i Marko Palijan. Najbolji junior, s obranom ovog naslova je Dario Merlić, dok je najbolja vozačica Vedrana Krivec iz AK Dugo Selo. Krivec je jednim nastupom više sakupila dva boda prednosti ispred Delimehić, kojoj niti tri pobjede nisu pomogle da obrani naslov najbolje hrvatske “tehničarke”.

U konkurenciji klupskih ekipa slavlje i naslov ide u redove AMK Zanatlija Zagreb, ispred prošlogodišnjih prvaka AK Dugo Selo, dok je treća ekipa AKK DS Racing Prelog. Mlade snage zagrebačke Zanatlije vraćaju tako svoj klub na stare staze slave, nekad najtrofejnije ekipe u baznim automobilističkim disciplinama domaćih prvenstava.

Linker
25. travanj 2024 05:41