LUCA BARSALI/IPA SPORT/IPA-AGE/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
THIERRY NEUVILLE OTVORENO

‘Kad smo dolazili ovdje, opet su neka sjećanja isplivala. Želimo pobijediti za pokojnog Craiga Breena‘

Prošle godine Irac je poginuo u bizarnoj nesreći tijekom testiranja
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 19. travanj 2024. 06:14

Prvi čovjek WRC Croatia Rallyja, Daniel Šaškin, već je više puta otvoreno rekao da je navijač Thierryja Neuvillea i da bi želio da i on napokon jednom osjeti slast pobjede u Hrvatskoj. Ne može, međutim, Šaškin pored slanja dobrih želja nikako drugačije pomoći Belgijancu u Hyundaiju, jer sve ovisi samo o njemu.

I dok mu asfaltni reliji u naravi dobro “leže”, štoviše može ga se smatrati i specijalistom za tu podlogu, Neuvilleu je dosad izmicala pobjeda na hrvatskim cestama. Bilo je tu raznih pehova u prethodne tri godine, ali možda je najbolnije bilo prošlo izdanje. Razbio je automobil sredinom druge etape kada je bio vodeći...

Isplivala su sjećanja

- Bili smo lani dobri ovdje, ali ne toliko kako se čini. Nije automobil bio baš tako dobar, imali smo neke zamjerke. Ove je godine bolji, ali vidjet ćemo u kakvom će stanju biti Toyota, jer njihovi su vozači ovdje uvijek dobri. Pobijedili su, uostalom, u sve tri utrke - rekao je Belgijanac.

image
DAMIR SENCAR Afp

- Što se nas tiče, osjećaj u automobilu je dobar, svakako je poboljšanje u odnosu na prošlu godinu, ali hoće li biti dovoljno vidjet ćemo u nedjelju.

Nitko nije puno to spominjao, jer nitko ne želi izvlačiti crne teme, ali 13. travnja napunila se i godina dana od pogibije Craiga Breena u Hrvatskoj. Irac je poginuo u bizarnoj nesreći tijekom testiranja, neposredno uoči samog relija. Hyundai je silno želio tada pobijediti u čast stradalog člana svoje momčadi, ali nije se dogodilo. Godinu dana kasnije, Breen im je i dalje motivirajući faktor.

- Kada smo dolazili ovdje opet su neka sjećanja isplivala. Godina je brzo prošla, nedostaje nam Craig i dalje, naravno, ali na nama je da se pokušamo fokusirati i što bolje odraditi svoj posao, a to onda znači i za njega. Jer i dalje želimo pobijediti za njega.

Neuville je, inače, vodeći u aktualnom poretku vozača za SP i svakako bi to želio ostati i nakon Hrvatske.

- Svakako da ciljam pobjedu, ali dobar rezultat za mene bi bio bilo koji samo da osvojim više bodova od Evansa i Tänaka. Jer ako dođemo i do pobjede, a osvojim manje bodova od njih, onda baš i neće biti lijepo - zaključio je Neuville. (ij)

Linker
28. travanj 2024 18:59