Kalle Rovanpera

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
WRC CROATIA

Lanjski pobjednik spektakla u Hrvatskoj nastavio gdje je stao: Rovanperi posljednji test uoči početka

Jedina loša vijest za Toyotu bili su tehnički problemi Elfyna Evansa u prvom prolasku kroz dionicu
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 20. travanj 2023. 16:37

U blizini Okića vozači su u četvrtak prijepodne odradili posljednji test, na kojem su imali priliku doraditi i podesiti automobile uoči sutrašnjeg starta na brzinskim ispitima (prvi kreće od 8.03 Mali Lipovac - Grdanjci).

Lanjski pobjednik u Hrvatskoj, ali i aktualni svjetski prvak Kalle Rovanperä (Toyota) upisao je najbrže vrijeme na kratkoj, 3,65 kilometara dugoj dionici, s minutom i 52.8 sekundi. Drugi je bio Fordov adut, Ott Tänak, s osam desetinki sporijim rezultatom (1:53.6), a isto je vrijeme postavio i Francuz Sebastien Ogier (Toyota).

image
STR Afp

Jedina loša vijest za Toyotu bili su tehnički problemi Elfyna Evansa već u prvom prolasku kroz dionicu, pa drugi i treći "lauf" nije ni vozio.

Hyundaijevi vozači prvi su puta vozili automobile koji su u čast njihova preminulog kolege, Craiga Breena, bili oslikani u tonovima irske zastave.

- Bit će ovo težak reli zbog svega što se dogodilo, ali Craig bi htio da nastavimo voziti i činimo to za njega - rekao je Hyundaijev broj 1, Thierry Neuville, koji je inače bio šesti sa dvije sekunde zaostatka (1:54.9).

Linker
27. travanj 2024 04:32