Niko Pulić

 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
KRAJ VELIKE KARIJERE

Legendarni Niko Pulić: ‘Emotivan sam, ali treba se pogledati u ogledalo i reći - hej stari, dosta je...‘

Niko Pulić nije rekao svoju zadnju riječ u automobilizmu, ali prestat će s aktivnim natjecanjem.
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 22. travanj 2022. 16:47

Legenda hrvatskog automobilizma Niko Pulić (58) oprašta se od natjecateljske karijere. Teško da je mogao zamisliti ljepši kraj od nastupa na najvećoj sceni, na WRC reliju.

- Ne odlazim iz automobilizma, ali završavam s aktivnim natjecanjem i službenim utrkama. No, bit ću s mladima, u organizaciji utrka, to je moj život.

Puno je emocija danas bio Leteći Konavljanin.

- Naravno da sam emotivan, ali treba se pogledati u ogledalo i reći si "hej, stari, dosta je, imaš 60 godina, nisi više zanimljiv ni sebi, ni drugima". Moramo dati šansu mladima, pomoći im da idu u Europu i pozabave se s pravim utrkama za promociju i Hrvatske i sebe.

image
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix

Osvrnuo se i Pulić na današnje teške uvjete u kojima se vozilo.

- U jednom trenutku nije vidjelo ni tri, četiri metra ispred automobila. Ceste su bile pune blata, ali ta magla je bila najveći problem. No, dobro, svakome je isto. Prvi dan je trebalo ostati pribran i voziti s mozgom, jer dugo je još do nedjelje. Daj Bože da sutra bude bolje vrijeme, jer u ovim uvjetima je dovoljan jedan mali kiks, jedno malo proklizavanje na blatu i vani si. Vidio sam ih nekoliko koji su ostali bez prednjih kotača.

Je li se i on sam našao u kojoj opasnoj situaciji?

- Bilo je jedno ozbiljno vađenje, ali moraš u svemu ovome imati i malo sreće. Ako je nema, to ne završi dobro.

Linker
18. svibanj 2024 16:01