Viliam Prodan

 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
VELIKI CILJEVI

Loeb propušta Croatia Rally, hrvatski adut najavio: ‘Očekujem da će se dva mjeseca priprema isplatiti‘

‘Apsolutno svakom sportašu uvijek je cilj pobjeda, pa tako i nama. Ove godine ulazimo u utrku spremni‘
Piše: HinaObjavljeno: 19. travanj 2022. 11:32

Hrvatska će od 21. do 24. travnja biti domaćin utrke Svjetskog prvenstva WRC, a najveći hrvatski adut među najboljim relijašima svijeta bit će državni prvak Viliam Prodan.

Uoči otvaranja u četvrtak Viliam Prodan najavio je nastup sa suvozačem Zoranom Raštegorcem.

“U utrku ulazimo opušteni, idemo uzeti jedan dobar tempo, onaj koji možemo i znamo i za koji smo se pripremali, i onda možemo očekivati i dobre rezultate. Rally je sport posade, čovjeka, tehnike i ekipe. Prošle godine smo učinili pogrešku i ambiciozno najavljivali velike rezultate, a na kraju nas je izdala tehnika.”

image

Viliam Prodan

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Nakon prošlogodišnjeg ranijeg završavanja utrke zbog tehničkih kvarova i izlijetanja, Prodan kaže da je za ovu godinu sve spremno.

“Već dva mjeseca smo u fizičkim i psihičkim pripremama, od vježbi za koncentraciju na brzince, upoznavanja staze virtualno, putem video snimke, do testiranja te vožnje automobilom. Tako da na start idemo spremni. Ove godine je konkurencija vrlo jaka u našoj kategoriji. Na startnoj listi su vozači iz cijelog svijeta, kao i naši Hrvati.”

U četiri dana natjecanja očekuju ih različite etape i izazovne staze, no na vrijeme, kaže Prodan, ne mogu utjecati.

“Po prognozi vremena vidimo da se može očekivati promjenjivo vrijeme. Prognoza varira između kišovita i sunčana, i to kod nas u sportu može biti presudno, može utjecati na rezultat i daljnji tijek natjecanja.”

Priznaje, međutim, da priželjkuje dobar rezultat.

“Apsolutno svakom sportašu uvijek je cilj pobjeda, pa tako i nama. Ove godine ulazimo u utrku spremni, i ako nas sve posluži, mislim da rezultat ne bi trebao izostati.“



Loeb propušta Croatia Rally

image

Thierry Neuville, Sime i Mihovil Fantela i Adrien Fourmaux

NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV/CROPIX Cropix

Francuz Sebastien Loeb propustit će ovotjedni WRC Croatia Rally, te se na stazu vraća na Portugalskom reliju od 19. do 22. svibnja, objavila je njegova momčad u utorak.

Loeb (48) je u Ford Pumi pobijedio na prvom reliju sezone u Monte-Carlu, proslavivši 80. pobjedu u karijeri i tako postao najstariji vozač koji je osvojio WRC utrku sa 47 godina i 10 mjeseci.

U Portugalu, gdje je pobijedio 2007. i 2009. godine, i dalje će mu suvozačica biti Francuskinja Isabelle Galmiche, koja je u Monte-Carlu postala prva suvozačica koja je osvojila WRC reli od 1997. godine.

Deset godina nakon posljednjeg od svojih rekordnih devet svjetskih naslova, Loeb je od 2013. odradio nekoliko WRC relija, ali ne cijelu sezonu.

"Vožnja Pume jedno je od mojih najljepših uspomena na reli. Oosvojiti Monte Carlo nakon toliko vremena bilo je nevjerojatno. Portugal se vozi na makadamu i zato sam želio ondje nastupiti", rekao je Loeb.

Nakon dvije utrke WRC prvenstva vodi mladi Finac Kalle Rovanperä s 46 bodova ispred Belgijanca Thierrya Neuvillea (32) i Loeba (27).

Linker
20. travanj 2024 20:07