FRANCK FIFE Afp
RELI DAKAR

Toby Price najbrži na otvaranju ovogodišnjeg relija Dakar među motociklistima, Ekström među automobilistima

Price je za jednu sekundu pobijedio sunarodnjaka Daniela Sandersa
Piše: HinaObjavljeno: 31. prosinac 2022. 12:49

Australac Toby Price (GasGas) bio je najbrži na današnjem otvaranju ovogodišnjeg relija Dakar među motociklistima, a Šveđanin Mattias Ekström među automobilistima.

U Sea Campu uz Crveno more u Saudijskoj Arabiji motociklisti su se natjecali u prologu dugom 13 kilometara.

Price je za jednu sekundu pobijedio sunarodnjaka Daniela Sandersa, a za devet Rossa Brancha iz Bocvane. Prošlogodišnji pobjednik Britanac Sam Sunderland na desetom je mjestu zaostao 13 sekundi.

Među vozačima najbrži je bio Šveđanin Mattias Ekström s Audijem, koji je za sekundu pobijedio Francuza Sebastiena Loeba. Još jedan Francuz, Stephane Peterhansel, bio je treći, a slijedi ga pobjednik prethodnog izdanja, Katranin Naser al-Atijah. Prolog prvenstveno odlučuje o startnom poretku prve etape, koja je na programu u nedjelju sa 600 km dugoj kružnoj etapa s 367 km brzinskog ispita.

Inače, ovogodišnji reli Dakar trajat će do 15. siječnja. Održat će se 15 natjecateljskih dana koji će natjecatelje odvesti na ukupno 8.549 km raznolikih pješčanih staza. Prijavljeno je ukupno 455 posada ili 865 natjecatelja i suvozača, a jedini slobodan dan bit će 9. siječnja u Rijadu.

Linker
19. travanj 2024 20:39