MOHD RASFAN Afp
MOTO GP

Bastianini ponovno na postolju, nastavlja se neizvjesna borba za naslov prvaka

Prije motoGP utrke Pedro Acosta postao je prvak u klasi moto2 te će iduće godine debitirati u MotoGP-u
Piše: HINAObjavljeno: 12. studeni 2023. 10:21

Talijanski motociklist Enea Bastianini (Ducati Lenovo) pobijedio je na Velikoj nagradi Malezije u Sepangu u utrci svjetskog prvenstva u kraljevskoj klasi motoGP.

Na ostala dva mjesta pobjedničkog postolja također su bili vozači Ducatija, drugi je bio Španjolac Alex Marquez sa 1,535 sekundi zaostatka, a treći Talijan Francesco Bagnaia (+3,562) .

Dvadesetpetogodišnji Bastianini ostvario je petu pobjedu u SP-u u karijeri u ovoj klasi i po deveti put stao na postolje.

Branitelj naslova Bagnaia i dalje vodi u ukupnom poretku SP-a, sa 14 bodova zaostatka za drugoplasiranim Španjolcem Jorgeom Martinom (Ducati-Pramac), koji je ovaj put bio četvrti (+10.526). Do kraja sezone SP-a ostala su još dvije utrke.

Bagnaia i Martin nastavit će svoju tijesnu borbu za naslov prvaka sljedećeg vikenda u Katru, a sezona će završiti krajem studenog u Valenciji.

Prije motoGP utrke Pedro Acosta već je postao prvak u klasi moto2. Španjolac je utrku završio na drugom mjestu iza sunarodnjaka Fermina Aldeguera, što je bilo dovoljno za potvrdu naslova. S njim će Acosta započeti svoj MotoGP debi sljedeće godine.

Linker
28. travanj 2024 16:45