Kevin Benavides

 FRANCK FIFE Afp
VELIKI USPJEH

Benavides i al-Attiyah po drugi put osvojili reli Dakar, branitelj brži od Leoba za više od sat vremena

Francuz Alexandre Giroud, koji je već slavio 2022., pobijedio je u kategoriji quadova
Piše: HinaObjavljeno: 15. siječanj 2023. 10:36

Kataranin Nasser al-Attiyah (Toyota) u nedjelju je na kraju 14. i posljednje etape u Dammamu (Saudijska Arabija) osvojio je drugi put naslov na svom petom Dakar rally-raidu u kategoriji automobila.

Branitelj naslova i trostruki pobjednik etape ima više od sat vremena prednosti ispred Francuza Sébastiena Loeba (Prodrive) i mladog Brazilca Lucasa Moraesa (Toyota).

image

Nasser Al-Attiyah i Mathieu Baumel

FRANCK FIFE Afp

U vodstvu od treće etape rally-raida koja je startala 31. prosinca s obala Crvenog mora u blizini Yanbua, 52-godišnji Al-Attiyah, inače osvajač brončane olimpijske medalje u disciplini skeet u Londonu 2012., bio je 20 minuta ispred Stéphanea Peterhansela (Audi) i 33 minute ispred Španjolca Carlosa Sainza. No njih su dvojica odustali 6., odnosno 10. siječnja i za njega je nakon toga put do naslova bio otvoren.

Al-Attiyah je naslov osvojio u tandemu s francuskim suvozačem Mathieuom Baumelom, kojemu je ovo četvrta titula u legendarnom rallyju.



Argentinac Benavides slavio u kategoriji motocikala, Giroud u quadu

image

Kevin Benavides

FRANCK FIFE Afp

Argentinac Kevin Benavides osvojio je u nedjelju po drugi put naslov u kategoriji motocikala na reliju Dakar u Saudijskoj Arabiji nakon što je za 43 sekunde bio bolji od Australca Tobyja Pricea.

Benavides (Red Bull KTM), prvak iz 2021., osvojio je posljednju 14. etapu do Dammama, nakon gotovo 45 sati utrke i više od 8000 km prijeđenih u Saudijskoj Arabiji.

image
FRANCK FIFE Afp
image

Kevin Benavides

FRANCK FIFE Afp

Drugi je bio njegov momćadski kolega Price, a treći Amerikanac Skyler Howes (Husqvarne).

Francuz Alexandre Giroud, koji je već slavio 2022., pobijedio je u kategoriji quadova, na kraju 14. i posljednje etape u Dammanu u nedjelju.

Giroud, tek drugi vozač koji je dvaput zaredom osvojio Dakar u quadu i pobjednik zadnje i prve četiri etape, slavio je ispred Brazilca Marcela Medeirosa i Amerikanca Pabla Copettija.

Linker
23. travanj 2024 09:28