Davorin Štetner i Daniel Šaškin

 RONALD GORSIC Cropix
IZVANREDNA PRESICA

Detalji strašne nesreće u Zagorju: ‘Duboko smo potreseni, ovo se nije dogodilo od 1986.‘

‘Sada moramo zadržati mirnu glavu i krenuti u duboku istragu svega. Sućut obitelji...‘
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 13. travanj 2023. 18:18

U četvrtak je u Zagrebu održana izvanredna medijska konferencija povodom tragične pogibije irskog rally vozača Craiga Breena koji je ranije istoga dana, tijekom trening-vožnje uoči WRC Croatia Rallyja, izgubio život sletjevši s lokalne ceste 2201 u Loboru. Okupljenima su se obratili Daniel Šaškin, predsjednik organizacijskog odbora natjecanja, te Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza.

- Radi izlijetanja došlo je do nesreće u kojoj je preminuo irski vozač i svjetski prvak u Super 2000 kategoriji od prije desetak godina, Craig Breen. Trenutno su u tijeku policijski izvidi, a prema informacijama koje imamo, radit će se obdukcija i tek tada ćemo vam moći reći koji je točan razlog smrti - rekao je Šaškin novinarima, pa nastavio:

- U ovom trenutku vam ne mogu reći puno više od ovoga, mogu reći samo da je naš sport prekrasan, ali i opasan. Rijetko se događaju ovakvi tragični događaji, na službenim WRC natjecanjima se od 1986. ništa slično nije dogodilo. Jako nam je žao da se to dogodilo kod nas i u ime ekipe iz Croatia Rallyja želim izraziti sućut obitelji i prijateljima gospodina Breena.

Riječ je potom preuzeo Štetner koji se, također, pridružio izrazima sućuti, te naglasio kako sve meritorne instance rade na tome kako bi se sa sigurnošću utvrdilo kako je došlo do ovog tragičnog događaja.

- Sve nas je presjekla ova šokantna i tragična vijest. Vrhunski mladi sportaš i jedan od uzora u svijetu autosporta je izgubio svoj život na području Hrvatske. U ovom trenucima traje policijska istraga, ali i istraga Međunarodne automobilističke federacije FIA-e, koje smo i mi član kao Hrvatski auto i karting savez. Svi skupa nastojimo povezati što se dogodilo, ali naše stručne istrage idu upravo u tom smjeru da se ovakve stvari spriječe i da bude što manje fataliteta na našim natjecanjima i na događajima koji prate ta natjecanja - izjavio je Štetner, pa dodao:

- Ovo su stvari koje se, nažalost, u našem sportu događaju. Glavno je da sada zadržimo mirnu glavu i, naravno, izrazimo apsolutnu sućut obitelji pokojnog Breena, našem kolegijalnom irskom savezu i cijeloj autosport zajednici. Ovo su strašne stvari, ali nastojimo svi skupa saznati što se dogodilo i na nivou FIA-e, saveza i organizatora, ubuduće minimalizirati ovakve stvari. Duboko smo potreseni ovakvim šokantnim i tragičnim događajem.

U završnom dijelu obraćanja Štetner je istaknuo kako Šaškin i on ne mogu odgovarati na pitanja zbog činjenice da je policijska istraga u tijeku i da su, shodno tome, "obvezni na šutnju" do završetka istrage.

Linker
17. travanj 2024 20:25