Dinaric Rally okuplja svjetsku elitu

 ACTIONGRAPHERS/DINARIC RALLY
‘HRVATSKI DAKAR‘

Dinaric Rally okuplja kremu cross coutnry vozača, u Kninu se okupilo 130 natjecatelja iz cijelog svijeta

‘Voze se tri etape oko Knina dužine do 400 km i dvije maratonske etape iz Hrvatske u BiH i nazad‘
Piše: JL.Objavljeno: 24. kolovoz 2022. 13:17

I ove godine u Kninu se održava takozvani Dinaric Rally koji okuplja kremu cross country reli vozača iz cijelog svijeta. Na Dinaru je svoje umijeće u jedinstvenoj utrci koju brojni vozači zovu ‘‘hrvatski Dakar‘‘, došlo pokazati 130 natjecatelja iz preko 26 država. Utrka se odvija uz podršku Grada Knina i njegove Turističke zajednice. Počela je 21. i trajat će do 27. kolovoza. Prva dva dana natjecatelji su testirali stazu i svoje vještine na 65 km dugom prologu na planini Dinari. Vozači su osjetili što ih čeka sljedećih dana i svi su imali isti zaključak - staza je nevjerojatna i izazovna!

"Ove godine dolaze nam brojni moto veterani koji su nastupili na Dakaru, ali isto tako i mladi vozači koji se tek pripremaju za najzahtjevnije svjetske relije. Prijavio se veliki broj ženskih natjecateljica koje će se boriti na vrlo zahtjevnom terenu Dinarida. Voze se tri etape u okolici Knina dužine do 400 km i dvije maratonske etape koje natjecatelje vode iz Hrvatske u BiH i nazad. Cilj vezan uz natjecanje je da se i Dinaridi promoviraju, što se zasad pokazalo uspješnim jer zainteresiranih trenutačno ima iz cijelog svijeta od Australije do Amerike", govorili su za ŠibenikIN organizatori turnira.

Prva prava utrka održana je u utorka 23. kolovoza i kako prenosi portal koji prati događaje, svi su se vratili iscrpljeni, ali s velikim osmijehom na licu. Natjecatelji su imali riječi hvale za stazu i prekrasan krajolik kroz koji su se vozili. Među vozačima je bilo i onih koji su po prvi put okusili čar reli utrke. Najbolje vrijeme u prvoj utrci Rally FIM discipline na kojoj se vozači utrkuju na motociklima imao je 24-godišnji Austrijanac Tobias Ebster koji se navodi kao mlada nada ovog sporta. Stigao je do cilja za točno sedam minuta. U običnoj rally utrci slavio je češki predstavnik Matyáš Červenka kojemu je do cilja trebalo 7 minuta i 23 sekunde. Valja istaknuti da je u istoj disciplini treće mjesto zauzeo hrvatski vozač Ivan Šokman koji je od Červenka bio sporiji za tridesetak sekundi.

Linker
18. travanj 2024 18:40