Marc Marquez
 JAVIER SORIANO/AFP
Ne može mirovati

Ekspresni povratak šesterostrukog svjetskog prvaka: Vratio se samo četiri dana nakon operacije

Već u subotu je na istoj stazi na kojoj je pao prije šest dana vozio trening za VN Andaluzije
Piše: HinaObjavljeno: 25. srpanj 2020. 14:52

Šesterostuki svjetski motociklistički prvak u klasi motoGP, Španjolac Marc Marquez, vratio se na stazu samo četiri dana nakon operacije ruke koju je slomio prošloga vikenda, ali ipak neće startati na VN Andaluzije u nedjelju.

Marquez je u nedjelju slomio nadlaktičnu kost desne ruke prilikom pada na utrci za Veliku nagradu Španjolske na stazi u Jerezu te mu je operativnim putem u utorak u Barceloni ugrađena titanijska pločica.

Već u subotu je na istoj stazi na kojoj je pao prije šest dana vozio trening za Veliku nagradu Andaluzije koja je na programu sutra te je zauzeo 20. mjesto.Marquezova momčad objavila je kako svjetski prvak nije zadobio oštećenja živaca u ruci pa mu je dopušteno sudjelovanje na treningu. Ipak, nakon slabih vremena na treninzima, Marquez je odlučio ne nastupiti u kvalifikacijama.

Ipak, ponajbolji motociklist današnjice neće voziti u utrci u nedjelju jer je nakon kvalifikacija Alberto Puig, menadžer Hondinog tima., kazao je da još nije spreman.

Marc i dalje osjeća bol u desnoj ruci, zajedno smo odlučili da je najbolja stvar ne odraditi trku i razmišljati o sljedećoj utrci. Marc se dobro osjećao nakon operacije, pa je odlučio obaviti ovaj test."

Marquez nije propustio nijednu utrku od 2012. godine.

Linker
18. travanj 2024 05:16