Fernando Alonso

 JOHN THYS Afp
KONTROVERZNA IZJAVA

Alonso se ispričao Hamiltonu jer ga je nazvao ‘idiotom‘: ‘On je legenda, ali kad kažeš nešto protiv Britanca...‘

‘U svakom slučaju, ispričavam mu se, nisam razmišljao o onome što sam rekao. Radilo se o trenutku‘
Piše: HinaObjavljeno: 01. rujan 2022. 16:37

Bivši dvostruki svjetski prvak u formuli 1 Španjolac Fernando Alonso (Alpine) ispričao se Britancu Lewisu Hamiltonu (Mercedes) za to što ga je tijekom utrke za Veliku nagradu Belgije nazvao "idiotom".

Alonso je tu riječ upotrijebio u radijskoj komunikaciji sa svojom momčadi, kojom je okarakterizirao sedmerostrukog prvaka svijeta nakon što je Hamilton izazvao kontakt s Alonsovim bolidom u jednom od prvih zavoj, zbog čega je Britanac poletio zrakom i pri prizemljenju oštetio bolid i završio utrku.

"Ništa što sam rekao nije istina i postoje činjenice koje pokazuju upravo suprotno. Nemam nikakvih problema s Lewisom. Iznimno ga poštujem. On je šampion, legenda našeg vremena, ali kad kažeš nešto protiv britanskog vozača, onda mediji od toga naprave veliku priču", rekao je 41-godišnji Španjolac u Zandvoortu, gdje će se vozači u nedjelju boriti za Veliku nagradu Nizozemske.

"U svakom slučaju, ispričavam mu se, nisam razmišljao o onome što sam rekao. Radilo se o trenutku, adrenalin nam je bio povišen, borili smo se za vodeće pozicije i zbog toga sam rekao nešto što nisam smio", dodao je Alonso te poručio da će odsad šutjeti, jer ne želi biti dio ovakve priče.

Linker
01. listopad 2022 14:23