Fernando Alonso

 CHRIS GRAYTHEN/Getty Images Via Afp
‘BIO SAM USAMLJEN‘

FOTO: Alonso se na Velikoj nagradi Miamija prilično dosađivao. Evo što je stigao raditi za vrijeme utrke

Španjolac je četvrti put ove sezone završio na postolju i drži treće mjesto u ukupnom redoslijedu
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 08. svibanj 2023. 10:21

Osim ne pretjerano napetog međusobnog okršaja između Sergija Péreza i Maxa Verstappena, u kojem je premoć odnio Nizozemac, Velika nagrada Miamija fanovima Formule 1 nije ponudila puno vatrometa.

Verstappen je s novih 26 bodova zadržao prednost u Svjetskom prvenstvu - razlika između njega i Péreza sada iznosi 14 bodova - dok je četvrti put ove sezone na postolju završio Fernando Alonso. Baš kao i u Bahreinu, Saudijskoj Arabiji i Australiji, 41-godišnji vozač Aston Martina morao se zadovoljiti trećim mjestom, jer njegova momčad ne može parirati Red Bullu. Alonso ni na jednoj utrci nije bio lošije plasiran od četvrtog mjesta pa sad već ima ugodnih 19 bodova zalihe ispred Lewisa Hamiltona.

A sudeći prema komunikaciji sa svojim boksom u završnoj fazi utrke, ni Španjolcu u Miamiju nije bilo naročito uzbudljivo. Nizao je krug za krugom bez puno bliskih susreta s ostalim bolidima, pa u jednom trenutku upitao ekipu za koju se poziciju bori njegov momčadski kolega Lance Stroll (na kraju 12.). Potom je prokomentirao:

"Sjajan manevar od njega u prvom zavoju."

Gledatelji su se na društvenim mrežama odmah zapitali kako je to Alonso mogao vidjeti i komentirati Strollovo pretjecanje. Isto su ga upitali i novinari nakon utrke.

- Pokraj staze ima puno velikih videozidova. Mogao sam prilično dobro pratiti utrku preko TV-a - sa smiješkom je uzvratio pa dodao:

- Osjećao sam se malo usamljeno tijekom utrke, mislio sam da me čeka više posla.

image
CHRIS GRAYTHEN Getty Images Via Afp

Nakon uvodnih pet utrka, karavana Formule 1 sljedeći tjedan stiže u Europu. Mini-serija od tri utrke u tri tjedna počinje s Velikom nagradom Emilije Romagne koja se 21. svibnja vozi u Imoli.

Linker
25. travanj 2024 12:32