LUCA BRUNO Afp
PONIŠTENA KAZNA

Alonsu vraćeno treće mjesto pa oduševio izjavom: ‘Ovo nije pošteno prema Georgeu‘

Španjolcu je prvo oduzeto pa vraćeno postolje i Saudijskoj Arabiji
Piše: SNObjavljeno: 20. ožujak 2023. 14:05

Druga ovogodišnja utrka Formule 1 održana je u Saudijskoj Arabiji, a na njoj je pobijedio Sergio Pérez u Red Bullu ispred svojeg momčadskog kolege Maxa Verstappena koji je do drugog mjesta došao s 15. startne pozicije. No, najveća priča na kraju se dogodila oko trećeg mjesta i Fernanda Alonsa.

Veteran iz Španjolske je utrku završio na trećem mjestu, ali je naknadno dobio 10 sekundi kazne zbog pogreške pri određivanju ranije kazne u boksu te je pao na četvrto mjesto iza Georgea Russella. No, Aston Martin i Alonso su se žalili, a FIA je to prihvatila i promijenila odluku pa se španjolski vozač vratio na postolje.

Tragičar je tako ispao Russell koji je proslavio treće mjesto koje na kraju ipak nije osvojio, a Alonso je pokazao svoju veličinu porukom koju je poslao britanskom vozaču.

"Ovo nije pošteno prema Georgeu jer mislim da bi, ako je stvarno bio treći na utrci, trebao uživati na postolju", rekao je Alonso koji se tako nadovezao na sjajnu poruku koju je prije toga uputio Russell.

"Razumijem kako postoje pravila kojih se trebamo držati, ali u cijeloj priči je potrebno pokazati malo razuma. Mislim da je kazna od 10 sekundi previše ekstremna za ovaj slučaj", izjavio je Britanac prije nego je poništena Alonsova kazna.

Linker
09. svibanj 2024 00:29