JOSEPH EID Afp
‘BIO BI SJAJAN VODITELJ‘

Bivši as Formule 1: ‘Schumacher bi bio sretan vidjeti Hamiltona kako iduće godine vozi za Ferrari‘

‘Ne znam u kakvom je stanju jer nitko ne zna za to, ali želim mu samo sve najbolje‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. ožujak 2024. 11:27

Nakon 11 godina u Mercedesu, od sljedeće sezone Lewis Hamilton vozit će za Ferrari, a bivši as Formule 1 Giancarlo Fisichella vjeruje da bi Michael Schumacher bio zadovoljan vidjeti Britanca u svojoj bivšoj ekipi.

- Sigurno, Michael Schumacher bi bio sretan vidjeti Lewisa Hamiltona kako iduće godine vozi za Ferrari i osvaja prvenstvo, zašto ne? Znam da bi Schumacher bio sjajan voditelj momčadi. Ne znam u kakvom je stanju jer nitko ne zna za to, ali želim mu samo sve najbolje i nadam se da će se uskoro vratiti – rekao je Fisichella za OCB Scores.

Schumacher je s Ferrarijem osvojio pet naslova svjetskog prvaka s Ferrarijem, a ukupno ima sedam trijumfa, koliko i Hamilton.

Schumacher nije viđen u javnosti od teške nesreće na skijanju u prosincu 2013. godine te se o njegovom zdravstvenom stanju zna vrlo malo.

Fisichella je vozio za Ferrari 2009. godine te je u 13-godišnjoj karijeri ostvario tri pobjede u utrkama Formule 1. Kazao je kako je Ferrari poseban zbog stvaranja ‘obiteljskog‘ ozračja koje je Schumacheru omogućilo da napreduje.

Talijan je odgovorio i na pitanje kakav bi savjet Schumacher dao Hamiltonu.

- Samo bi objasnio da je to nevjerojatno fantastična momčad. Malo je drugačije od engleskih timova u smislu atmosfere, malo je više kao obitelj. To je vrlo važno kada prelazite u novi tim, osjećajući se odmah kao dio obitelji – objasnio je Fisichella.

Linker
27. travanj 2024 03:53