Vladimir Putin i Bernie Ecclestone

 Mikhail Metzel/Tass/Profimedia
DRUGA STRANA PRIČE

Bivši šef Formule 1 sve iznenadio svojom obranom Putina: ‘On je častan čovjek, ne možemo sad suditi‘

Nekadašnji prvi čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone ne skriva svoje prijateljstvo s Vladimirom Putinom
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. ožujak 2022. 19:37

Nekadašnji prvi čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone još je jednom šokirao svojim izjavama. Danas 91-godišnjak je u razgovoru za Times Radio kontroverznim izjavama branio ruskog predsjednika Vladimira Putina kojeg je cijeli svijet osudio zbog invazije na Ukrajinu.

Ecclestone je odavno veliki prijatelj s Putinom, ali nitko nije očekivao da će ostati uz njega i nakon agresije koju Rusija provodi nad Ukrajinom. Bivši šef Formule 1 je istaknuo Putinovu dosljednost.

"Putina kao osobu smatram vrlo izravnim i časnim. Sada je učinio točno ono što je rekao da će napraviti i to bez ikakve rasprave", pohvalio je svojeg prijatelja Ecclestone na što su ga novinari upozorili da je Putin najprije rekao kako ne želi invaziju, a na kraju je ipak napao Ukrajinu:

"Ponekad se okolnosti mijenjaju, zar ne?", odgovorio je nekadašnji prvi čovjek Formule 1.

Ecclestone smatra i da nije trebalo otkazati utrku Formule 1 za Veliku nagradu Rusije koja se trebala održati u Sočiju.

"Odluka je na ljudima koji su uključeni u događaj. Kako itko može suditi o tome što se danas događa? Možda postoje i ljudi koji misle da Rusija postupa ispravno", šokirao je Ecclestone koji je i ranije isticao kako je diktatura idealan politički sustav i tvrdio kako će Putin biti veliki lider u Europi.

Linker
23. travanj 2024 21:14