PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia
HOĆE LI NASTAVITI ILI NE?

Bivši svjetski prvak otkriva zašto nakon velikog šoka šuti Lewis Hamilton: ‘Sve će ovisiti o tome...‘

Svjetski prvak iz 1997. o šutnji velikog Britanca, koji se nije oglasio od VN Abu Dhabija
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 25. siječanj 2022. 20:38

Legendarni vozač Formule 1 Jacques Villeneuve drži da Lewis Hamilton traži potpuni mir tijekom zimske stanke, kako bi procijenio hoće li nastaviti utrkivati se u Formuli 1 ili ne. Hamilton je posljednji put u eter nešto rekao još na šokantnoj Velikoj nagradi Abu Dhabija, na kojoj je u nevjerojatnom raspletu izgubio od Maxa Verstappena i utrku i naslov svjetskog prvaka.

Malo je umorniji

Villeneuve drži da Hamilton procjenjuje svoje šanse u lovu na rekordno osmo Svjetsko prvenstvo te će na temelju toga donijeti odluku hoće li nastaviti ili ne.

- Hamilton zna da ovisi o bolidu koji će Mercedes pripremiti za sezonu, hoće li s njim moći pobjeđivati ili ne - rekao je Villeneuve za Gazzettu dello Sport.

image

Jacques Villeneuve

MANDOGA MEDIA Dpa Picture-alliance Via Afp

- Lewis je također malo umorniji. Malo se navikao na laganije sezone nakon odlaska Nice Rosberga i sigurno ne želi imati još jednu stresu godinu kao što je bila prošla. Računao je da će sigurno osvojiti rekordnu osmu titulu, ali to se nije dogodilo. To je kao da u rukama imate veliki dijamant, a onda vam ga odjednom otmu. Način na koji je izgubio posljednju utrku bolio ga je puno više nego da je Verstappen vodio cijelu utrku i slavio.

Villeneuve također misli da se Hamilton možda trudi postaviti jasnu distancu između sebe i šefa Mercedesove momčadi Tota Wolffa. S obzirom na to da su Wolffove reakcije na događanja tijekom utrka - lupanje po stolu ili bacanje slušalica - postale internetski hitovi, Villeneuve je sugerirao da takva sklonost dramatičnim reakcijama nisu baš po Hamiltonovom ukusu.

- Mislim da Lewis želi napraviti distancu između sebe i Wolffa - objasnio je Villeneuve.

- Uostalom, možete izgubiti sa stilom, dok se Toto ponašao kao netko tko igra Monopoly. U trenutku kada gubi, on baca cijelu ploču u zrak. Hamilton je uvijek dostojanstven.

Velika šteta na imidžu

S Wolffovom radijskom porukom “Ne, Michael ne, to nije bilo u redu”, koja je postala viralna nakon Abu Dhabija, Villeneuve drži da Hamilton ne želi nikakvu povezanost s njom.

- Wolff je pretrpio veliku štetu na imidžu kompletnog tima, pa tako i Hamiltona.

A Hamilton je na to osjetljiv, jer razmišlja o svojoj budućnosti i nakon Formule 1, a navodno se vidi u SAD-u, možda čak i u Hollywoodu. A tamo želi doći sa savršenom biografijom.

Linker
23. travanj 2024 23:37