FLORENT GOODEN Dppi Via Afp
NIJE IM SJELO

Bizarna zabrana izazvala burne reakcije u F1, razljutila je zvijezdu Ferrarija: ‘Nećete me više viđati‘

Novouvedeno pravilo u svijetu Formule 1 izazvalo je burne reakcije
Piše: SNObjavljeno: 18. ožujak 2023. 15:25

Članovi momčadi, vozači, pa i novinari i osoblje uoči samih utrka i treninga imali su momčadi voziti se biciklom, skuterom ili električnim romobilom po samoj stazi. Od sada to više neće biti moguće. Moći će u obilazak staze, ali pješice.

"Kako vi se ubuduće izbjegli bilo kakvi nesporazumi, bilo kakva upotreba transporta (bicikala, električnih bicikala, skutera, električnih romobila) i slično je zabranjena u periodu označenom kao ‘Team Track Talks‘. Nema nikakvih iznimki. Ovakva odluka dogovorena je s FIA-om", priopćenje je koje su dobile sve momčadi na otvaranju sezone F1 u Bahreinu.

Ovakva je odluka posebno zasmetala Ferrarijevom vozaču Charlesu Leclercu koji kaže da više uopće neće ići u inspekciju i obilazak same staze.

"Ja nisam šetao prilikom pregleda staze. Nakon priopćenja da ne smijemo više voziti ni bicikl po stazi, mislim da me uopće nećete ni viđati na stazi uoči utrke. Samo ću gledati videa", rekao je ljutiti Leclerc.

Vjeruje se da je ovakva zabrana uvedena da bi se izbjegle velike gužve na stazi, posebice tijekom vikenda kada su na rasporedu i utrke F2 i F3.

Velika nagrada Saudijske Arabije, sljedeća utrka u kalendaru, duga je 6.174 km. Dakle, lijepa šetnja za vozače i članove i momčadi.

Linker
17. travanj 2024 23:56