George Russell

 BENJAMIN CREMEL Afp
VN Velike Britanije

Britanci dominirali u kvalifikacijama, Verstappen kreće iz drugog reda

Uoči nedjeljne utrke Verstappen je na prvom mjestu SP-a s 237 bodova, Norris ima 156
Piše: HinaObjavljeno: 06. srpanj 2024. 17:58

Britanac George Russell (Mercedes) pobijedio je u kvalifikacijama uoči nedjeljne Velike nagrade Velike Britanije u Svjetskom prvenstvu Formule 1 na stazi Silverstone.

Čak tri Britanca počet će domaću utrku s prva tri startna mjesta. Drugi je bio drugi vozač Mercedesa, sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton, a treći Lando Norris (McLaren).

Kvalifikacije na 12. postaji sezone započele su po sunčanom vremenu, ali na stazi još malo mokroj od jutarnje kiše, pa su se u uvodu vozili na gumama za djelomično mokru stazu, što je značilo vrlo zanimljive kvalifikacije, koje su završile u potpuno suhim uvjetima.

U pomoć su im priskočili i domaći navijači, a Russell, pobjednik utrke prošlog vikenda u austrijskom Spielbergu, drugi je put ove godine osvojio pole position. Njemu je ovo treća najbolja startna pozicija u karijeri.

Norrisu će se u drugom startnom redu pridružiti trostruki uzastopni svjetski prvak i vodeći u ukupnom zbiru sezone, Nizozemac Max Verstappen (Red Bull), koji je bio četvrti. Njegov momčadski kolega iz Meksika Sergio Perez završio je u pijesku u prvom dijelu kvalifikacija i to tek na 19. mjestu.

Treći red čine Australac Oscar Piastri (McLaren) i Nijemac Nico Hülkenberg (Haas), a četvrti vozač Ferrarija Carlos Sainz Jr. iz Španjolske i Kanađanin Lance Stroll u Aston Martinu.

Uoči nedjeljne utrke Verstappen je na prvom mjestu SP-a s 237 bodova, Norris ima 156, dok je Monežanin Charles Leclerc (Ferrari) tek 11. u kvalifikacijama, treći sa 150 bodova.

Utrka za VN Velike Britanije počet će u 16 sati.

Linker
03. rujan 2024 05:01