HOCH ZWEI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
OGROMAN IZNOS

Brutalno velike kazne u Formuli 1, vozači poludjeli: ‘Neki od nas zarađuju manje od toga‘

FIA je donijela odluku o maksimalnom iznosu kazne od milijun eura
Piše: SNObjavljeno: 20. listopad 2023. 09:02

Vozači Formule 1 ubuduće će moći biti kažnjeni s čak milijun eura! Tu je odluku donijela FIA koja je tako podigla maksimalni iznos kazni za čak četiri puta. Do sada je maksimalna kazna mogla biti 250 tisuća eura, a ovo povećanje je uzbunilo vozače.

- Nemam nikakvu ideju što bi zaslužilo kaznu od milijun eura. To je stvarno ogroman iznos, a neki vozači zarađuju manje od toga - rekao je Ferrarijev vozač Charles Leclerc.

Kevin Magnussen je komentirao kako tolika kazna zvuči smiješno dok ju je Daniel Ricciardo nazvao zastrašujućom.

FIA je objasnila kako su ovolike kazne namijenjene odvraćanju timova i vozača od kršenja propisa te istaknula kako se novac od svih kazni prelijeva u financiranje razvojnih programa auto-moto sporta. No, nisu istaknuli kakav bi prekršaj vozač ili momčad trebala napraviti da dobije kaznu od milijun eura.

- Moramo razmisliti kakvu poruku šaljemo gledateljima. U ovoj industriji ima puno novca i puno toga moramo učiniti kako bi se taj novac bolje rasporedio. To je jedini način na koji će od mene dobiti taj milijun - istaknuo je Lewis Hamilton.

Veteran Fernando Alonso bio je dosta oštar.

- Ovo ne zvuči prikladno. Naš sport se već sada smatra elitnim, a ovo će samo povećati takvu percepciju. Cijelo vrijeme pokrećemo neke teme o održivosti, okolišu, svi se trudimo baviti se našim sportom kako bismo ovaj sport učinili pristupačnijim za sve, tako da kada stavite ove velike brojke kao kazne, to nije u redu - zaključio je Španjolac.

Linker
06. svibanj 2024 13:24