Lewis Hamilton

 ANDREJ ISAKOVIĆ/Afp
DIJELI IME S PRVAKOM

Čudo od djeteta mijenja Lewisa Hamiltona? ‘Smanjite mu pritisak, ima tek 17 godina‘

"Bit će vrlo, vrlo uspješan vozač u Formuli 1", kaže Toto Wolff o Andrei Kimiju Antonelliju
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 25. veljača 2024. 07:07

Nova sezona je pred vratima, a u Mercedesu još nisu na čisto tko će zamijeniti Lewisa Hamiltona koji je nakon 11 godina promijenio boje i prešao u Ferrari. Opcije oko toga tko će zamijeniti sedmerostrukog prvaka sežu od Fernanda Alonsa pa sve do Andree Kimija Antonellija, 17-godišnjaka iz Mercedesovog pogona. Talijan, ako je suditi po riječima šefa momčadi Tota Wolffa, svoju priliku neće dobiti odmah.

- Jasno je da je Kimi u našoj juniorskoj kategoriji od svoje 11. godine. Imali smo veliko zadovoljstvo gledati ga kako raste i napreduje kroz naše redove. Ali također želim mu smanjiti pritisak, on ima tek 17 godina... Bit će vrlo, vrlo uspješan vozač u Formuli 1, ali još nije započeo ni svoju kampanju u Formuli 2 - kaže Wolff.

image

Andrea Kimi Antonelli

Gregory Lenormand/imago Sportfotodienst/profimedia

Antonellija je prvi uočio James Vowles, aktualni šef Williamsovog tima.

- Kad brinete o junioru koji ima 11 godina, nemate pojma da će biti nevjerojatan, ili možda dobar, izvrstan ili prosječan. Ali s njim ste mogli vidjeti rano u danima F4 da se izuzetno dobro razvija - objasnio je.

Antonelli, inače, dijeli svoje srednje ime s prvim imenom svjetskog prvaka Formule 1 iz 2007. Kimija Räikkönena. Otac mladog Talijana bio je veliki navijač Finca. Tek koncem kolovoza bit će punoljetan. Prije 18. rođendana u Formuli 1 debitirao je tek Max Verstappen. Bilo mu je 17 godina, 5 mjeseci i 15 dana kada je 2015. startao na utrci u Australiji.

Linker
12. travanj 2024 06:29