Novi bolid Ferrarija 

 HANDOUT Afp
FORMULA 1

Ferrari predstavio crvenog ‘konjića‘ za 2023. Svi znaju što im je s njim činiti u novoj sezoni

Prošle godine motor nije bio najbolja stavka bolida. Obavili smo dobar posao tijekom zime
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 15. veljača 2023. 09:21

Ferrari je u svom sjedištu Maranellu predstavio svoj novi bolid, s ambicijom da se podigne na razinu Red Bulla nakon sezone 2022. obilježene skupim pogreškama u strategiji utrke i problemima s pouzdanošću.

Scuderia, koja nije pobijedila od VN Austrije 10. srpnja, završila je druga u prvenstvu konstruktora iza Red Bulla, ekipe trenutnog dvostrukog svjetskog prvaka Maxa Verstappena.

Osim toga Ferrari je posljednju titulu svjetskog prvaka u kategoriji konstruktora osvojio 2008. godine, a u kategoriji vozača 2007. (Kimi Räikkönen).

- Nama je najvažnije staviti Ferrari na vrh - kazao je u utorak u povijesnom sjedištu Maranella novi šef Ferrarija, Francuz Frédéric Vasseur, koji je stigao iz Alfa Romea nakon odlaska Mattie Binotta u studenom.

U svojoj tradicionalnoj crvenoj boji s crnim detaljima, verzija jednosjeda 2023 nazvana je SF-23.

- Prošle godine, nije tajna, motor nije bio najbolja stavka bolida. Obavili smo dobar posao tijekom zimske stanke i spremni smo - uvjeravao je Vasseur.

- Cilj je pobijediti, jasno - istaknuo je Charles Leclerc, viceprvak svijeta i ove godine jedan od vozača uz Španjolca Carlosa Sainza. (h)

Linker
15. travanj 2024 23:46