PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia
PALA JE ODLUKA

FIA smijenila čovjek koji je izazvao veliku kontroverzu na posljednjoj F1 utrci sezone

Svjetska automobilistička federacija (FIA) smijenila je direktora F1 utrka Michaela Masija
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 17. veljača 2022. 15:29

Predsjednik Mohammed Ben Sulayem potvrdio je njegovu smjenu te najavio dosta promjena na najvišoj razini upravljanja utrkama u Formuli. Smjeni su prethodili mjeseci dubinskih internih istraga o dramatičnim i kontroverznim događajima u samoj završnici Velike nagrade Abu Dhabija 2021. Masi je na kraju zbog svojih odluka izgubio poziciju direktora utrku.

Istraga je potvrdila kako su Masijeve odluke u završnim krugovima utrke imale izravan utjecaj na ishod Svjetskog prvenstva, zbog čega je Lewis Hamilton izgubio i utrku i prvenstvo od Maxa Verstappena.

Ben Sulayem je iznio prve korake koji se poduzimaju bez Masija, kojem će biti ponuđena neka nova funkcija.

"Formirat će se novi tim za upravljanje utrkom, koji počinje s radom već u Barceloni na probnoj sesiji".

Također, šefovi F1 timova više neće moći izravno komunicirati s Kontrolom utrke, iako će biti uspostavljena procedura koja će omogućiti komunikaciju između timova i Kontrole utrke.

"Izravna radijska komunikacija tijekom utrke, koja se trenutno prenosi uživo u svim prijenosima, bit će uklonjena kako bi se direktor utrke zaštitio od svih pritisaka te da mu se omogući da mirno donosi odluke", zaključio je Ben Sulayem.

Naravno da je na Masijevoj smjeni najviše inzistirao Mercedes, a i Lewis Hamilton je navodno poručio da mu je to uvjet žele li ga i sljedeće sezone gledati na utrkama...

Linker
27. siječanj 2023 21:19