Formula 1 je donijela nova pravila u vezi cijepljenja koja će vrijediti iduće sezone

 FEDERICO BASILE/IPA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Federico Basile/ipa/Shutterstock Editorial/Profimedia
BEZ IZNIMAKA

Formula 1 najavila oštra pravila za iduću sezonu: ‘Baš svi moraju biti potpuno cijepljeni‘

Obveza se odnosi na sve djelatnike, predstavnike medija, kao i slavne osobe koje dođu na utrku
Piše: HinaObjavljeno: 31. siječanj 2022. 16:22

Svi vozači koji će se natjecati u Svjetskom prvenstvu formule 1 sljedeće sezone, kao i svi oni koji će bilo kojim poslom ili nekim drugim razlogom morati boraviti u prostoru boksova na utrkama, morat će biti cijepljeni protiv Covida-19, priopćili su u ponedjeljak iz tvrtke Liberty Media koja polaže prava na organizaciju.

"F1 će tražiti od svih članova skupine putujućeg osoblja da budu potpuno cijepljeni i neće priznavati nikakve iznimke", objavio je glasnogovornik.

Obveza se odnosi na sve djelatnike koji dolaze u kontakt s vozačima ili se nalaze u prostoru boksova za vrijeme utrka iz kalendara svjetskog prvenstva, što uključuje i predstavnike medija, predstavnike Međunarodne automobilističke federacije (FIA), kao i slavne osobe koje nerijetko koriste priliku da se nađu u središtu akcije ovog visokooktanskog spektakla.

Odluka o obveznom cijepljenju dobila je 'zeleno svjetlo' još u prosincu na sastanku Svjetskog odbora za automobilistički sport koji djeluje pod okriljem FIA-e.

Formula 1 bi u sljedećoj sezoni trebala imati rekordne 23 Velike nagrade u svom kalendaru. Nakon što su u posljednje dvije sezone bivale odgođene, ponovno bi se trebale održati Velike nagrade Singapura, Japana, Kanade i Australije.

Nova sezona, u kojoj će zbog novih pravila doći do radikalne promjene u dizajnu bolida, trebala bi započeti 20. ožujka Velikom nagradom Bahreina, gdje će momčadi imati i službena testiranja vozila od 10. do 12. ožujka.

Linker
20. siječanj 2023 20:26