ANDREJ ISAKOVIC Afp
SPEKTAKL U GRADU GRIJEHA

Formula 1 osvojila ‘jackpot‘ u Las Vegasu! Dogovorena nova utrka i prvi bilijunski ugovor u svijetu sporta

Nakon dugih pregovora dogovorena je nova utrka u kalendaru Formule i to u Las Vegasu
Piše: SNObjavljeno: 31. ožujak 2022. 09:06

Velika nagrada Las Vegasa trebala bi se u kalendaru Svjetskog prvenstva Formule 1 naći od 2023. godine, a njen termin bi trebao biti u jednom od dva posljednja vikenda u mjesecu studenom.

"Formula 1 osvojila je jackpot u Las Vegasu", piše engleski Daily Mail uz dodatak kako je postignut prvi bilijunski dogovor u povijesti sporta.

image
ANDREJ ISAKOVIC Afp

Nakon mjeseci pregovora čelnik Formule 1 Stefano Domenicali otputovao je iz Londona u 'Grad grijeha' kako bi objavio da će se utrka Formule 1 sljedeće godine voziti u tom gradu.

Vjeruje se da bi utrka u Las Vegasu po godini mogla donositi oko 100 milijuna funti prihoda, što bi značilo zaradu od milijarde funti tijekom desetljeća. A to je duljina ugovora koji će, vjeruje se, uskoro biti potpisan.

Max Verstappen, Lewis Hamilton, Charles Leclerc uskoro bi trebali juriti kraj slavnih casina u Las Vegasu poput Caesars Palacea, MGM-a i Belaggija brzinama od tristotinjak km/h, a Las Vegas bi trebao postati treća F1 utrka u Americi nakon Miamija koji debitira u svibnju, te Austina koji je na rasporedu u listopadu.

Linker
02. svibanj 2024 06:57