DPPI Dppi Via Afp
NIŠTA BEZ DOZVOLE

Hamilton javno rekao što misli o zabrani u Formuli 1: ‘Ništa me neće spriječiti da kažem što mislim‘

FIA je ažurirala Međunarodni sportski kodeks zabranivši vozačima političke, religiozne ili osobne komentare
Piše: HinaObjavljeno: 15. veljača 2023. 21:18

Sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1 Britanac Lewis Hamilton poručio je da ga ništa neće spriječiti da kaže što misli, premda je Međunarodna automobilska federacija (FIA) vozačima zabranila političke, religiozne ili osobne komentare i istupe bez dozvole.

"Ništa me neće spriječiti da govorim o stvarima koje me fasciniraju i problemima koji postoje", rekao je sedmostruki svjetski prvak.

U prosincu je FIA ažurirala Međunarodni sportski kodeks zabranivši vozačima političke, religiozne ili osobne komentare i istupe bez ranije dozvole.

"Zabranjeno je općenito iskazivanje i prikazivanje političkih, vjerskih i osobnih izjava i komentara koji osobito krše opće načelo neutralnosti koje FIA promovira u skladu sa svojim statutom," navodi se.

Međutim, Hamilton je poručio kako će i dalje izražavati svoje mišljenje o važnim društvenim temama.

"Kao što sam rekao, i dalje ću govoriti što mislim. Još uvijek imamo ovu platformu i još uvijek ima puno stvari s kojima se moramo pozabaviti," poručio je 38-godišnji Britanac.

"Sport i dalje ima odgovornost govoriti, stvarati svijest o važnim temama, osobito dok putujemo na različita mjesta. Tako da se za mene ništa ne mijenja," bio je jasan.

Hamilton je u prošlosti često govorio o rasnoj nepravdi, promicanju raznolikosti i rješavanje niza pitanja od okoliša do ljudskih prava.

FIA za sada nije navela kakve kazne prijete vozačima u slučaju kršenja pravila.

Nova sezona svjetskog prvenstva formule 1 počinje 5. ožujka Velikom nagradom Bahreina.

Linker
07. lipanj 2023 14:42