GIUSEPPE CACACE Afp
FORMULA 1

Hamilton zadovoljan zbog presude Piquetu: ‘Ljudima koji su puni mržnje ne treba davati prostor da se izraze‘

Bivši trostruki svjetski prvak u formuli 1 mora platiti 950.000 dolara odštete
Piše: HinaObjavljeno: 30. ožujak 2023. 19:09

Sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1, Britanac Lewis Hamilton pozdravio je odluku brazilskog suda o kažnjavanju legendarnog vozača formule 1 Nelsona Piqueta zbog rasističkih i homofobnih komentara protiv Hamiltona.

Bivši trostruki svjetski prvak u formuli 1 Brazilac Nelson Piquet (70) mora platiti 950.000 dolara odštete zbog rasističkih i homofobnih komentara protiv vozača Mercedesa Lewisa Hamiltona. Piquet je kažnjen nakon što je u intervjuu u studenom 2021. upotrijebio rasnu uvredu govoreći o sedmerostrukom svjetskom prvaku, komentirajući Hamiltonovu nesreću na Velikoj nagradi Velike Britanije s Maxom Verstappenom.

"Mislim da ljudima koji su puni mržnje ne treba davati prostor da se izraze", izjavio je Hamilton uoči nedjeljne Velike nagradu Australije.

"Želio bi se zahvaliti brazilskoj vladi što je pokazala da se takve riječi ne mogu tolerirati. Rasizam i homofobija su neprihvatljivi i nemaju mjesto u našem društvu i sretan sam što je to sud potvrdio," dodao je Hamilton.

Tužbu protiv bivšeg trostrukog svjetskog prvaka formule 1 podigle su četiri skupine za ljudska prava, uključujući brazilski Nacionalni LGBT+ savez.

Linker
06. lipanj 2023 14:54