Sebastian Vettel

 WILLIAM WEST Afp
VATRENO ‘KRŠTENJE‘

Kakav povratak Sebastiana Vettela: Zapalio mu se bolid, a onda je napravio nešto što nikako nije smio

Nakon samo nekoliko krugova prvog treninga morao je iskočiti iz svog zapaljenog Aston Martina
Piše: HinaObjavljeno: 08. travanj 2022. 13:37

Četverostruki svjetski prvak u formuli 1, Nijemac Sebastian Vettel, pamtit će svoj "vatreni" povratak za upravljač Aston Martina na prvom slobodnom treningu na stazi Albert Park u Melbourneu, gdje će u nedjelju biti održana utrka za Veliku nagradu Australije.

Naime, njemački vozač koji je zbog pozitivnog testa na koronavirus morao propustiti prve dvije utrke ove sezone u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji, konačno je dočekao trenutak kad će ponovno sjesti za upravljač, ali je nakon samo nekoliko krugova prvog slobodnog treninga mora iskočiti iz svog zapaljenog Aston Martina i uzeti aparat za gašenje požara u ruke.

image
STEVEN SAPHORE Afp

Kad je ugasio požar, Vettel je od istog djelatnika uz stazu od kojeg je uzeo protupožarni aparat posudio skuter kojim se odvezao do garaže svoje momčadi. Pritom je otpozdravljao gledateljima koji su se našli uz stazu, a kad je došao do boksa, čekao ga je poziv da se javi u ured vodstva utrke zbog "neovlaštenog ulaza" na stazu.

image
WILLIAM WEST Afp

Vettel se od optužbe branio izjavom da mu je djelatnik uz stazu to dopustio.

"Pitao sam ga smijem li ja voziti. Draže mi je kad sam vozim. Dao mi je skuter i rekao da slobodno odem. I tako sam se odvezao", rekao je 34-godišnji Vettel te dodao:

"Bilo bi mi draže da sam mogao vratiti bolid i da uopće nisam imao problema. Nisam došao ovdje voziti skuter."

image
WILLIAM WEST Afp

Vettel je u ono malo krugova što ih je uspio napraviti imao 13. rezultat prvog treninga, ali njegov automobil nije bio spreman za drugi trening. Iz njegove momčadi su potvrdili da će morati zamijeniti motor.

"Bit će dobro za subotu, ali bilo bi lijepo da sam uspio napraviti još koji krug", zaključio je Vettel.

Na prva dva treninga najbolji su bili vozači Ferrarija. Španjolac Carlos Sainz Jr. je imao najbolje vrijeme prvog treninga (1:19.806 minuta), s nešto manje od pola sekunde prednosti pred momčadskim kolegom Charlesom Leclercom. Monegašanin je potom imao najbrži krug na drugom slobodnom treningu (1:18.978), a drugi je bio aktualni svjetski prvak Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu (1:19.223).

U subotu su u Albert Parku na rasporedu treći slobodni trening i kvalifikacije koje će započeti u 8 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Linker
16. travanj 2024 18:52