Corinna i Michael Schumacher

 BERNARD ASSET/PANORAMIC/ICON SMI/NEWSCOM/PROFIMEDIA
10 GODINA MUKE

Kako izgleda život Schumacherove supruge: ‘Živi kao zatvorenik, ne može na ručak, na izlet...‘

‘Teško je i Micku. Da nije pod pritiskom, vjerojatno bi bio puno bolji vozač‘
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 22. ožujak 2023. 18:00

Navijači stradalog Michaela Schumachera već dugo čekaju na neke lijepe vijesti kada je u pitanju njegov oporavak, ali one nikako da stignu. Legendarni vozač Formule 1 daleko od očiju javnosti se oporavlja još od 2013. godine kada je došlo do stravičnog pada na skijanju. Supruga Corinna, koja se udala za Schumachera 1995., pobrinula se da njegova želja za privatnošću bude održana u godinama nakon toga.

Međutim, prijatelj njemačkog vozača Eddie Jordan (74) kazao je za britanski The Sun kako je to značilo da se nije mogla družiti zbog straha da će svi stalno ispitivati kakvo je stanje njena muža.

- Ovo je bila najužasnija situacija za Micka i Corinnu. Prošlo je već skoro deset godina i Corinna i dalje ne može otići na zabavu, ručak, izlet... ona je kao zatvorenica jer bi svi htjeli razgovarati s njom o Michaelu u trenucima kad se ona želi maknuti od svega toga.

Jordan je bio taj koji mu je omogućio veliki proboj u F1 kad je tada 22-godišnji Nijemac debitirao s momčadi na VN Belgije 1991. godine. Michael je od tada rušio sve rekorde - osvojivši sedam svjetskih prvenstava i 91 utrku dok je vozio za Ferrari i Benetton.

- Također je teško za Micka koji pokušava napraviti karijeru u F1. Da nije pod pritiskom svog oca, vjerojatno bi bio puno bolji vozač nego što mislimo. I on treba svoj prostor i vrijeme kao i svi u toj obitelji - dodaje Jordan.

image
WILLI SCHNEIDER/SHUTTERSTOCK

Sama Corinna otvorila se o čitavoj situaciji u Netflixovom dokumentarcu Schumacher gdje je pred kamerama ispričala kako izgleda njihova svakodnevica od tragičnog događaja.

- Privatno je privatno, kako je uvijek govorio. Jako mi je važno da može nastaviti uživati ​​u svom privatnom životu što je više moguće. Michael nas je uvijek štitio, a sada mi štitimo Michaela rekla je Corinna pa nastavila:

- Svima nam nedostaje, ali on je ovdje. Drugačiji, ali on je tu i to nam još uvijek daje snagu - podvukla je.

Nitko izvan Schumacherovog unutarnjeg kruga, zapravo ne zna što se događa s Michaelom. Bliski prijatelji tvrdili su da im je zabranjeno vidjeti ga, a tim odvjetnika osigurao je da se gotovo ništa o njegovom stanju ne podijeli s njegovim obožavateljima.

Jedan od rijetkih kojima je odobren posjet Schumacheru bivši je predsjednik FIA-e Jean Todt, koji je u svibnju 2021. otkrio da dva puta mjesečno posjećuje Nijemca.

Corinna je, kako pišu Britanci, prodala vrijednu imovinu u Norveškoj te se obitelj povukla u svoj osamljeni dom na obali Ženevskog jezera.

Linker
05. ožujak 2024 20:29